HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Fritt fram åter dricka vatten ur kranen i Flöghult

Nu kan boende i Flöghult åter använda dricksvattnet via det kommunala nätet. I väntan på ytterligare analys av de bakterier som tidigare hittats i vattentäkten kommer dock inte vattnet från vattentäkten i Flöghult, utan från vattenverket i Strömstad.

Beslut att köra vatten från vattenverket i Strömstad till Flöghult har tagits då mer tid behövs för att analysera prover och söka orsaken till de bakterier som i slutet av förra veckan hittades i Flöghults vattentäkt. Nya provsvar från laboratorium visar att det inte finns bakterier i dricksvattnet ut ifrån vattenverket Flöghult. Dock visar proven från själva vattentäkten att det finns bakterier i råvattnet (inkommande till det lokala VA-verket).

-          Vi kommer att ta ytterligare prover under veckan för att se hur detta utvecklas, säger VA-chef Jerry Johansson. Som en säkerhetsåtgärd kör vi dricksvatten ifrån Strömstad tills vi vet säker att även råvattnet håller godkänd kvalitet.

De vattentankar som sedan förra veckan funnits i Flöghult kommer att tas bort under onsdagen. Boende uppmanas vara återhållsamma med dricksvattnet så att det räcker till alla. Mer information kommer i början av nästa vecka då nya provsvar inkommit.

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: