Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Förändra ett våldsamt beteende

Kanske försöker du att hindra någon runt dig att leva sitt liv som hen vill? Du kanske vet att du ofta blir för arg. Att använda våld mot någon är olagligt.

Du kanske har försökt hitta ursäkter till det du gjort. Du kan tänka att det inte gör något, att du har rätt att bli arg eller att personen inte sa nej till det du gjorde. Samtidigt vet du att du har ett problem som du borde ta tag i. De flesta vet när de har gjort någonting som inte är okej. Skam och ånger är viktiga känslor för att förstå när vi gjort något fel. Det kan också vara så att du försöker att inte tänka på eller förtränga vad du gjort.

Ta ansvar för förändring

Det är viktigt att du tar ansvar för det du har gjort. Både för dig själv och för den som har utsatts, vilket även innefattar barn som bevittnat våld. Framför allt är det viktigt att du tar ansvar för att det aldrig händer igen.

För stöd och hjälp

Om det är en akut situation, ring 112.

Välj att sluta Länk till annan webbplats. - en anonym telefonlinje för dig som vill ändra ett våldsamt beteende.

Om du misstänker att ett barn far illa ska du alltid rapportera din oro via socialtjänstens e-tjänst Länk till annan webbplats. Önskar du rådgöra med socialtjänsten kan du ringa 0526-192 77 (socialtjänsten direkt).Utanför kontorstid kan socialjouren kontaktas på telefon 0522-69 74 44

Stödlinje för våldsutsatta kvinnor 020-50 50 50
Stödlinje för våldsutsatta män 020-80 80 80
Ungarelationer.se Länk till annan webbplats.
BRIS Länk till annan webbplats. 116 111

Om du sett eller hört något som skulle kunna hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott kan du Tipsa oss Pdf, 1.4 MB.

Kommunikationen kring vecka fri från våld sker i samverkan mellan Strömstads kommun, Tanums kommun, Lysekils kommun, Orust kommun, Sotenäs kommun och Munkedals kommun samt Polisen Västra Fyrbodal.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Irma Nordin

SIDANSVARIG: