Fokus på havsmedvetenhet och hållbar mat från havet under marin temadag
Under gårdagen hölls Strömstad Gymnasiums årliga marina temadag ”Livet vid havet” där alla skolans elever fick lära sig mer om marin vetenskap, yrken och näringar med koppling till havet och ”blå mat”.
Varje årskurs hade under dagen separata programpunkter men alla hade ett gemensamt fokus – havet. Programmet bjöd på aktiviteter som insamling och tillagning av alger, ostronkunskap och artbestämmande av marina organismer. Både elever och lärare fick provsmaka olika delikatesser från havet, allt från wokade musslor till gravad hälleflundra och färska kosterräkor. Även lunchen som serverades av skolans bespisningspersonal gick i samma havstema.
Temadagen genomfördes för tredje året i rad, i år med ett rekordstort program som möjliggjorts genom ett stort engagemang från företag och aktörer. Den breda uppslutningen kring ”Livet vid havet” är anledningen till att Strömstad Gymnasium, som en av sex skolor i Sverige, certifierats som en European Blue School. Att sprida havsmedvetenhet och inspirera till konsumtion av hållbar blå mat är en del av skolans EU-projekt MARSUS-FOOD (Introducing marine sustainable food resources in Life at Sea). Satsningen sätter Strömstad på kartan i europeiska sammanhang för havsundervisning.
Vilken fantastisk dag det blev för alla inblandade! Läs mer om temadagen på www.stromstad.se/havstema Länk till annan webbplats. och i Strömstad gymnasiums sociala kanaler.
Tipsa EN VÄN
SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson
SIDANSVARIG: