HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Coronatider: inblick i hemtjänsten, gymnasiet och kulturskolan

Många av kommunens verksamheter möter stora utmaningar i dessa tider. Vi gjorde ett nedslag hemtjänsten och hälsade på vid Strömstad Gymnasium där lärarna nu håller i undervisningen på distans för att se hur det går.

Distansundervisning på gymnasiet

Eleverna på Strömstad Gymnasium kopplar upp sig och får på så sätt uppgifter och kan följa undervisningen. De flesta lärare och elever verkar tycka att det fungerar bra.

- Det går jättebra! Många elever upplever hemstudierna och lektionerna via videosamtal som mycket lugnare och bättre än de i klassrumsmiljö, säger tillförordnad rektor Roz Lind på Strömstad Gymnasium.

Se gärna inlägg på Strömstads kommuns Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturskolan fortfarande igång

Inom barn- och utbildningsförvaltningen ligger sjukfrånvaron bland personalen på 20 procent.

Dansklasserna inom Kulturskolan har inte kunnat hållas just nu på grund av att danslärarna är sjuka eller har sjuka barn. Men meningen är att Kulturskolans verksamhet ska fortsätta som vanligt. Några aktiviteter har också ställts in på grund av för få anmälningar.

– Det viktigaste är att vi håller civilsamhället igång och fortsätter vara medmänniskor. Vi respekterar de rekommendationer som kommer från myndigheterna och regeringen, säger Martin Dalenius, verksamhetschef för Kulturskolan, biblioteket och förskolan.

Kommundirektör Mats Brocker hälsar på hos hemtjänsten

Från hemtjänsten rapporteras om utmaningar i bemanningen, personal har hörsammat uppmaningen att inte utföra arbete med förkylningssymptom. I dessa tider innebär det att många stannar hemma. Enhetschef Annika Unger är bekymrad, men berömmer sin personal för gott samarbete.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: