Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
kommun@stromstad.se
0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag 8.00 – 12.00 13.00 – 16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Bättre bryggor i gästhamnen

Under kommande höst och vinter kommer Strömstads gästhamn att byggas om. De nuvarande bryggorna i gästhamnen har utsatts för extremt hårt slitage på grund av vind från väst och sydväst och behöver bytas. Som en följd av ombyggnaden kan vinterbåtplatser bara erbjudas i begränsad omfattning.

– Hamnavdelningen har fortlöpande utfört förstärknings- och reparationsåtgärder på bryggorna i stort sett sedan de var nya 2013. Eftersom belastningen på bryggorna är stor kommer de nya bryggorna tillverkas helt i betong vilket är betydligt starkare än dagens trä-betongbryggor och så blir det en ny utformning, berättar vikarierande gästhamnsansvarig Magnus Strömland.

Bryggorna placeras från Strandpromenaden på Skageracksidan vilket ger minskat slitage vid västliga vindar.

Från och med 26 september 2022 kommer den inre delen av gästhamnen att vara avstängd på grund av ombyggnaden. Detta sker i två etapper. Den första börjar 26 september och den andra 3 oktober och pågår tills vidare. Bryggorna vid Skurve kommer också att påverkas av ombyggnaden, men i begränsad omfattning.

Som en följd av ombyggnaden är det dessvärre inte möjligt att ansöka om vinterbåtplats vid den inre delen av gästhamnen vintersäsongen 2022/2023. I stället kommer ett begränsat antal vinterbåtplatser att finnas vid Skurvebryggorna.

Renoveringen ska vara klar till båtsäsongen börjar nästa år och gästhamnspersonalen ser fram emot en förbättrad gästhamn 2023!

Läs mer om Strömstads gästhamn

Det är dessa markerade bryggor som behöver stängas av:

Flygbild över Strömstads gästhamn. Markering visat att bryggorna som utgår från Uddevallavägen vid Pråmen, är avstängda från 26 september och bryggan som utgår från Plagen är avstängd från 3 oktober.

Ny utformning:

Ritning som visar hur de nya bryggorna kommer att ligga. Det blir en brygga som utgår från hamnpromenaden vid Plagen och ytterligare två bryggor som utgår från hamnpromenaden, vid kulturhuset Skagerack.


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: