Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Badverksamheten till tekniska förvaltningen

Torsdag den 15 december tar Kommunfullmäktige ställning till förslaget att från den 1 januari 2023 bedriva verksamheten vid AB Strömstads Badanstalt som en del av tekniska förvaltningen. Personalen får då nya huvudmän och ny chef.

Bakgrunden är att AB Strömstads badanstalt under en längre tid bedrivit sin verksamhet med ett negativt resultat och att det under flera år behövt tillföras medel från kommunen. Utvecklingen har inte bedömts hållbar och arbetet med så kallad verksamhetsövergång (ändrad driftsform) har pågått under hösten.

Förslaget är att i samband med årsskiftet 2022/2023 avveckla verksamheten i AB Strömstads Badanstalt och fördela de olika verksamheterna till tekniska nämnden, barn- och utbildningsnämnden samt kommunstyrelsen. Verksamheterna omfattar bad- och friskvård, bokningsuppdrag av fritidshallar samt städning av aktivitetshallen. Verksamheten för tekniskt anläggningsunderhåll återgår till AB Strömstadslokaler.

Ny verksamhetschef vid badanstalten blir från den 1 januari 2023 Mats Brocker. Tjänsten är underordnad förvaltningschefen vid tekniska förvaltningen och styrs via avdelningens uppdrag och ny befattningsbeskrivning.

Alla berörda organisatoriska enheter (verksamheter och bolag) har haft förslaget på remiss med önskemål om synpunkter innan slutligt förslag presenteras och administreras för att beslutas av kommunfullmäktige. Inga invändningar mot grundförslaget har inkommit. Aktuella nämnder och styrelser är: AB Strömstads Badanstalt, AB Strömstadslokaler, AB Strömstadsbyggen, Tekniska nämnden och Kommunstyrelsen.

Förslaget har MBL-förhandlats med berörda fackliga organisationer.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: