MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Anpassning för minskad smittrisk inför skolstart

Välkommen till skolan efter jullovet om du är symtomfri! På grund av den nu höga smittspridningen i samhället så återgår skolverksamheterna till flera av de riskreducerande åtgärder som infördes under 2021.

Inför skolstarten på onsdag 12 januari vill vi påminna om att alla elever som har symptom måste stanna hemma från skolan, precis som tidigare under pandemin.

Insatser för att minska risken för smittspridning anpassas till varje skolenhet. Några av de åtgärder som görs i skolan är att inte samla större samlingar av elever eller föräldrar. Personalen fortsätter också att undvika att samlas i större samlingar och ha fysiska möten. Precis som tidigare så genomförs idrottslektioner ute om det är möjligt och det sker inte någon simundervisning under januari-februari. I den mån det går, undviker man att blanda klasser från olika skolor. Alla vårdnadshavare med barn på förskola och fritids kommer att få information om att, om möjligt, låta hämtning och lämning av barn ske utomhus vid entrén.

Åtgärderna kan variera något och utgår från varje skolas lokala förutsättning.

När det gäller undervisning i grundskolan så följer Strömstads kommun regeringens och Folkhälsomyndighetens nu gällande rekommendationer och bedriver närundervisning.

Inom vuxenutbildningen kommer man att blanda när- och distansundervisning, beroende på målgrupp och kontext, examination etcetera.

Folkhälsomyndighetens information till skola och förskola inför skolstart vårterminen 2022 Länk till annan webbplats.

Folkhälsomyndighetens information om fler åtgärder mot den ökade smittspridningen av covid-19 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: