MENY

Idrott och hälsa 1 specialisering

På Strömstad Gymnasium kan du kombinera studier med din idrottssatsning inom vald idrott. Du kan göra detta på alla våra program och i alla idrotter. Vi kommer att arbeta med individuella upplägg för dig som elev och det sker utifrån dina idrottsliga forutsättningar.

Idrott och hälsa 1 - specialisering riktar sig till dig som vill kunna satsa, träna, utvecklas och fördjupa dig ytterligare inom din vald idrott. Till dig som vill lära dig mer om hur man planerar för sin individuella träning, med hjälp av olika träningsprogram.

Strömstad Gymnasium vill kunna ge dig som elev goda möjligheter att utveckla dina kunskaper inom vald idrott, och erbjuda en så attraktiv utbildning som möjligt.

Upplägget innebär att du läser kursen idrott och hälsa 1 - specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan läggs på träning i din idrott under ett läsår.

Kravet för att delta på kursen är att du:

  • tillhör en idrottsförening där du tränar/tävlar på åtminstone lokal elitnivå.
  • har en tränare i din förening som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott, samt är beredd att bistå dig med handledning under kursens gång.

Kursen träningslära 1 kan alla söka, om man vill ha möjlighet till fler idrottspass under veckorna. Här finns inga krav på klubbtillhörighet.

Inför höstterminen 2023

Höstterminen 2023 kan du välja idrott och hälsa specialisering 1 samt träningslära 1, från och med årskurs 2 (kan även väljas i årskurs 3, ej i årskurs 1). Gäller alla program.

Du kan sedan välja idrott och hälsa specialisering 2 i årskurs 3.

Om du är intresserad av att utöva din idrott på skoltid från och med år 2, anmäl dig då till anna.herward@stromstad.se

> Informationsblad Pdf, 335.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta: