MENY

”Work in silence and speak loud when you succeed!”

Hej! Jag heter Valentina Bunjaku och går första året på det Naturvetenskapliga programmet. Jag har stora drömmar, men siktar först och främst på att gå på högskola. Vad det blir sedan håller jag för mig själv – mitt motto är: work in silence and speak loud when you succeed!

Strömstad Gymnasium har engagerade och inspirerande lärare – man märker att de tar vår utbildning på allvar, de lär ut på ett sätt som motiverar och väcker nyfikenhet.

Det är mycket skratt mellan lektionerna, vi brukar hänga med kompisar och spela kort, eller ta en kaffe på bryggan. Vill man ha studiero finns det flera mindre ytor där man kan dra sig undan på, vi har även ett jättefint bibliotek med ett stort studierum.

För mig var det självklart att välja det program jag valde - mina favoritämnen är biologi och kemi! Men jag ser även fram emot att läsa många av de andra spännande kurserna, bland annat de med mer samhällsvetenskapliga inriktningar - alla program på Strömstad Gymnasium ger dig en bred utbildning. Något som jag speciellt gillar med det naturvetenskapliga programmet är att vi ofta åker på studiebesök och arbetar ute i naturen - det är viktigt att blanda teori med praktik.

Skolan anordnar många intressanta föreläsningar som belyser aktuella och viktiga frågor. Föreläsningarna behöver nödvändigtvis inte vara kopplat till ditt program – de är riktade till alla elever och lärare. Dessa föreläsningar är ett positivt inslag som påverkar ”andan” på hela skolan, alla får upp ögonen och blir inspirerade att tänka annorlunda.

Till dig som ska söka till gymnasiet vill jag bara säga att du ska söka ett program som passar dig och dina intressen. Välj själv! Inte det som dina kompisar tycker. Du kommer få gott om tid att hänga med dina vänner på håltimmarna. Våga följa dina drömmar även om det känns svårt – det handlar om din framtid!

Strömstad Gymnasium är en trygg plats där du får chans att lyckas!