Smakäventyr från havet för åk 1!

Nyfikenhet, mod och hållbarhet stod i fokus när våra närmare 140 ettor fick chansen att prova spännande produkter från havet under mini-mässan som arrangerades på skolan.
På menyn? Kosterostron, musselnuggets, lasagne gjord på cionafärs, havsnuggets med svensk sockertång, tångknäckebröd, mördegskaka med tång och en fräsch asiatisk tångsallad.
Temat för dagen var havsmedvetenhet och eleverna fick därför lära sig mer om havets stora betydelse för både människa och miljö. Grunden för satsningen är de utmaningar vi står inför när det gäller att producera näringsrik och hälsosam mat på ett miljömässigt hållbart sätt samt elevernas växande nyfikenhet kring havets råvaror.
Efter en introduktion i aulan med filmvisning och presentationer av de företag som fanns på plats fick klasserna besöka olika stationer där företagen delade med sig av smakprover och kunskap om hållbar produktion av havsbaserade livsmedel. Dagen avslutades med ett havsquiz – där dagens finfina priser gick till de mest havsmedvetna eleverna.
Mässan var skolans avslutande aktivitet i projektet "Introducing marine sustainable food resources in Life at sea" som innebär att sätta mat från havet i fokus och introducera det för våra elever.
Vi vill rikta ett stort tack till Nordic SeaFarm Länk till annan webbplats., Catxalot seaweed
Länk till annan webbplats., Musselbaren
Länk till annan webbplats., Ostrea Aquaculture AB
Länk till annan webbplats., Pronofa
Länk till annan webbplats., Tjärnö marina laboratorium, Göteborgs universitet
Länk till annan webbplats. samt Voice of the Ocean
Länk till annan webbplats. för en lärorik och givande mässa!
Avslutningsvis är vi mycket stolta över våra elever som med öppet sinne utforskade framtidens blå mat och visade prov på både nyfikenhet och mod!