HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Vägar vidare – för dig som drabbad företagare

Foto över Strömstads hamn.

Många företag drabbas hårt av konsekvenser av spridningen av Coronaviruset. Det nya normala kommer att se annorlunda ut, oavsett hur är det viktigt att bygga motståndskraft och hitta nya vägar. Samtidigt behöver utsatta företag stöd. Här har vi samlat information för dig som företagare.

Som företagare gäller det att mer än nånsin prioritera affärsutveckling och tänka utanför boxen. Du kan få stöd i det. Kika här om det finns något som kan vara intressant för dig.

Ta hjälp av affärscoach!

Missa inte tillfället att kostnadsfritt arbeta ihop med en professionell affärscoach. Du bestämmer själv inom vilka områden du vill ha stöd. Det kan gälla finansiering, covid-19, kompetensfrågor, affärsmodeller, nätverk, forskningssamarbeten med mera.
» Läs mer om affärscoachning på Tillväxt Bohusläns webbplatslänk till annan webbplats

Företagarhjälp från flera aktörer

Som företagare kan det vara svårt att hålla sig uppdaterad. Därför har Fyrbodals Kommunalförbund tillsammans med Coompanion, Drivhuset, Nyföretagarcentrum, Almi Väst, Support Group Network och IUC Väst initierat en ny kostnadsfri rådgivningstjänst för företag – via telefon.
» Företagarhjälpen Fybodallänk till annan webbplats

Företagsakuten Fyrbodal

För små- och medelstora företag i Fyrbodal som befinner sig i en ekonomisk utmaning finns Företagsakuten. Det kan handla om allt från obetalda skulder, problem att betala skatter, problem med lönsamheten eller att det är omöjligt att betala ut anställdas löner. Företagsakuten genomförs av Almi Företagspartner på uppdrag av Fyrbodals kommunalförbund.
» Företagsakutens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Akut rådgivning för svenska företag

Du som har akuta problem i ditt företag med anledning av covid-19 kan vända dig till stödtjänsten Nationella Företagsaktuten som hjälper dig bland annat i frågor rörande stöd och regelverk, finansiering, personal, juridik och hälsa. Kostnadsfritt. 
» Nationella Företagsakutenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör en genomlysning av din verksamhet!

Connect ger möjligheten att göra en genomlysning av din verksamhet för att konkretisera ditt nuläge och diskutera möjliga vägar framåt.
» Kostnadsfri nulägesanalys för ditt företaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ta lån med bra villkor

Almi ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation och kan erbjuda olika typer av lån och tjänster kring riskkapital och affärsutveckling. Läs mer om Almis tjänster på deras webbplats.
» Almi Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamt.se

Webbplatsen Verksamt.se har samlat information från myndigheter som är viktig för dig som företagare att känna till. Här hittar du information och länkar för ansökningar som är särskilt aktuella i samband med coronapandemin.
» Samlad information till följd av coronaviruset, for arbetsgivarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Prenumerera på kommunens nyhetsbrev för företagare

Varje månad ger Strömstads kommun ut ett digitalt nyhetsbrev med aktuell information till dig som är företagare inom kommunen.
» Prenumerera på nyhetsbrev för företagare

Samverkan pågår för fler insatser

Flera aktörer har gått samman och arbetar för en omställningsprocess under namnet Kraftsamling Norra Bohuslän. Fokus ligger på Strömstad, men flera närliggande kommuner är med. Fyrobdals kommunalförbund driver och samordnar processen med hjälp av medel från Västra Götalandsregionen. Bland annat ska en kartläggning av företagens och offentliga organisationers kompetensbehov göras. Planer pågår också för ett omställningskontor i Strömstad, dit arbetssökande och företag kan vända sig och få stöd och vägledning.

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Richard Holm