Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.







Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)










Tänk på det här när du ska starta eget

Vill du starta eller ta över en livsmedelsverksamhet? Det är mycket att tänka på och för att göra det lite enklare för dig har vi försökt att sammanfatta det viktigaste här.

Tänk på att du inte får öppna din verksamhet innan du registrerat din livsmedelsanläggning hos miljö- och byggnämnden, så var ute i god tid.

Krav på lokalen

En livsmedelslokal måste uppfylla vissa krav.

Mer information om vilka krav som gäller

Kunskap

Kunskap i livsmedelshygien är en förutsättning för att kunna driva en livsmedelsverksamhet.

Mer information om utbildning i livsmedelshygien

Rutiner

Egenkontroll är företagens rutiner och kontroller för bland annat rengöring, förvaring och hantering. Kraven på egenkontroll varierar beroende på verksamhetens storlek och art.

Mer information om rutiner

Om du planerar att starta en livsmedelsverksamhet finns det en hel del som kan vara bra att tänka på. Du behöver exempelvis kontakta ett antal olika instanser.

  • Hyresvärden/fastighetsägaren - Kan din planerade verksamhet tillåtas i huset
  • Kontakta en sotare för att ta reda på kraven på ventilation för din typ av verksamhet
  • Bygglov/anmälan - Får du lov att ha din typ av verksamhet i området/lokalen?
  • Behöver du söka bygglov eller göra en anmälan?

Detta kräver bygglov

Detta kräver inte bygglov

Du måste ha abonnemang för att få ha så kallad fettavskiljare och avfallshantering.

Mer information om fettavskiljare

Mer information om avfallshantering

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Helena Cavalli-Björkman

SIDANSVARIG: Helena Siljeberg