MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Företagsbesök hos Hälle Byggvaror som använde extern expertis på utvecklingsresan

Hälle Byggvaror finns på Prästängens industriområde. Hit kommer dagligen hantverkare, byggföretag och privatpersoner för inköp till sina byggprojekt. VDn Johan Glans välkomnar Utvecklingsarena Strömstad till en komplett byggvaruhandel med både trävaror och butik.

Hälle Byggvaror ägs sedan 2005 av Johan Glans och Henrik Holgerson, verksamheten har under åren tagit stora kliv framåt. 2010 gick de med i inköpsorganisationen Bolist och för 6 år sedan gick flytten de dryga 2 milen från Hälle in till Prästängen. Grunden lades redan 1977 då Bengt Karlsson startade ett litet sågverk i Hälle invid Idefjorden. Idag finns inget sågverk i verksamheten och mycket ser annorlunda ut, en utvecklingsresa som har lett fram till dagens stora byggvaruhandel.

– Vi har expanderat och med flytten blev vi mer lättillgängliga för våra kunder, säger Johan.

Han blickar tillbaks på företagets hittills starkaste år 2020. Tillsammans med kompanjonen Henrik har han fått företaget att växa, de har arbetat målmedvetet för att stärka sin position.

Johan berättar om den utvecklingsresa företaget gjort och de olika faser de passerat. Under en period hade de en betydlig lagerökning och upplevde vad Johan kallar för ”växtvärk”. I samband med detta kom beslutet om att aktivt se över affärsplanen, detta tillsammans med en extern aktör. Genom Connect Sverige, en av flera företagsfrämjande aktörer som finns tillgängliga för företag, fick de den kompetens de behövde för en komplett process som gick från analys, via en expertpanel, fram till en konkret handlingsplan.

– Det innebar att vi fick se närmare på detaljer i vår verksamhet. Med en kunnig mentor och en bred expertpanel i ryggen fick vi den support som behövdes för att öka vinstmarginalerna, säger Johan som talar varmt om att våga ta in extern kompetens.

Han välkomnar att det i spår av pandemin finns kostnadsfri möjlighet (finansiering från Västra Götalandsregionen) för fler företag att ta del av denna process och hoppas att fler vågar ta steget att delta.

Prästängens industriområde rymmer många typer av hantverkare, vilket Johan ser som positivt. De varor och tjänster som levereras kompletterar varandra och kunderna erbjuds ett brett spektrum av tjänster inom korta avstånd.

Hälle Byggvaror har ett väl sammansvetsat team på 8 personer, förutom trävaror finns butik och ett brett utbud av varor inom golv, tak, isolering, fönster och dörrar. Siktet är inställt på framtiden och viljan framåt är stark.

Företagsbesök

Kommunen och Utvecklingsarena Strömstad gör gärna företagsbesök, dessa syftar till att stärka dialogen mellan Strömstads kommun och näringslivet. Vill ditt företag ha besök? Ta kontakt med Richard Holm, näringslivsansvarig, richard.holm@stromstad.se eller Anja Sonerud, projektledare Utvecklingsarena Strömstad anja.sonerud@stromstad.se.

På bild: Richard Holm, näringslivsansvarig Strömstads kommun; Johan Glans, VD Hälle Byggvaror och Anja Sonerud, Utvecklingsarena Strömstad.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Richard Holm