KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Michael Skärström och Sara Howard

Stort grattis till årets företagare och årets unga företagare!

Företagarna i Strömstad delar årligen ut årets företagare och för andra året även årets unga företagare. Michael Skärström (Nöjesskräddar'n) och Sarah Howard (Show Concept) blev årets stolta mottagare av utmärkelserna.

Ceremonin ägde rum på Scandic Laholmen tisdag 7 juni. På plats fanns förutom Företagarnas styrelse kommunstyrelsens arbetsutskott och dess ordförande, Kent Hansson, Utvecklingsarena Strömstad, kommundirektör Mats Brocker och SEB.

Michael Skärström, som driver Nöjesskräddar'n, blev rörd till tårar när motiveringen lästes upp. Han hade svårt att få fram sina ord när han tagit emot diplomet.

- Det blev som att en tvåårsslägga slog till i huvudet. Allt bara kom i kapp. Jag har ju bara kört på och inte stannat upp någonting, för det har jag inte hunnit, sade Michael efteråt.

Pandemiåren innebar en total omställning från att han nästan bara arrangerat företagsevent till att helt övergå till digitala tjänster med inspelningar och livestream, vilket krävde investeringar och en ihärdig jakt på möjliga uppdrag.

- Det här känns som en bekräftelse efter de här hårda åren. Det är en morot och ett fint tack för den tiden där man ställt om så kraftigt och lyckats överleva utan att ha tagit några stödbidrag, sade han.

Årets unga företagare gick till Sarah Howard, som driver produktionsbolaget Show Concept by Sarah Howard. Företaget producerar nöjeskoncept, just nu för campingkedjan First camp. I sommar kommer hon att ha 130 anställda som ska jobba både i Sverige och i Danmark. Sarah tog emot diplom och check från SEB med ett stort leende.

- Det betyder väldigt mycket. Det var så himla fint att få höra motiveringen, och att någon summerat vad jag egentligen gör, för det tänker jag inte så mycket på själv. Och att det kanske kan inspirera andra unga människor till att driva företag, sade hon efteråt.

Hon tillade:

- Jag blev jätteberörd, att det jag gör faktiskt gör skillnad. Jag jobbar ju otroligt mycket med glädje och det känns bra att man förstått att det är en produkt och inte bara en känsla.


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Linda Smith

SIDANSVARIG: Leon Eriksson