MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Medverkande under mötet

”KSAU on Tour” mötte företag inom handel och besöksnäring

Sommarmånaden juni är här och ”KSAU on tour” har i dagarna haft sitt fjärde tillfälle, ett dialogmöte där företagare bjuds in till att möta kommunstyrelsens arbetsutskott och tjänstepersoner. Temat var denna gång handel och besöksnäring med fokusfrågorna hållbarhetsarbete och kompetensförsörjning.

Deltagande företag var Strömstad shoppingcenter och campingen First Camp City Strömstad. Strömstad shoppingcenter har gjort en stor omställning som påbörjades 2019 där man format om centrets koncept. De har satsat mycket på att bli en mötesplats och har i dag en av landets hyperbowlinghallar, ett servicecenter där företag kan boka in sig för möten, de är infopoint åt turistbyrån och håller evenemang såsom marknader, mässor och uppträdanden. De har en ambition kring fortsatt hållbarhetsarbete där solceller, elbilsladdare och ett återvinningsbibliotek är några exempel. Kulturskolan hyr vidare lokaler i centret och samarbetar med elever, UF-företag och har praktikplatser. Samarbetet har bland annat resulterat i rekrytering av butikspersonal.

First Camp City vid södra infarten till Strömstad har gått från att vara ett familjeägt företag till att sedan 2018 ingå i First Camp koncernen. First Camp är Skandinaviens största kedja med 61 destinationer i Sverige, Norge och Danmark. First Camp City i Strömstad har ett omfattande hållbarhetsarbete. Sedan 2021 är företaget miljömärkta enligt Green Key, en internationellt ledande miljömärkning för anläggningar inom besöksnäringen. Campingen har aktivt jobbat med biologisk mångfald genom att plantera blomsterängar och behålla vissa grönytor oklippta. I år har rekrytering av personal varit svårare än tidigare, ett problem som rapporterats i hela landet inom besöksnäringen. De har provat olika sätt att rekrytera, bland annat via alternativ urvalsprocess där den sökande besvarar frågor för att kunna matchas med tjänsterna.

Det finns mer att göra för att tackla utmaningar kring rekrytering och kompetensförsörjning. Politikerna är i nära dialog med företag i deras utmaningar. Utvecklingsarbetet är mycket betydelsefullt för att skapa förståelse och rikta insatser så att Strömstad kan bli en attraktivare plats. Vi står dessutom inför omfattande hållbarhetskrav och de kan vi endast uppnå genom att arbeta tillsammans.

Önskar ditt företag eller bransch att träffa politiker och tjänstemän och diskutera kompetensförsörjning och hållbarhetsabete? Kanske sitter du på en fundering som du önskar diskutera eller kanske vill du utveckla en idé? Tveka inte, kontakta Utvecklingsarena Strömstad, genom Richard Holm eller Linda Smith.

Richard Holm richard.holm@stromstad.se
Linda Smith linda.smith@stromstad.se


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Linda Smith

SIDANSVARIG: Richard Holm