Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Foto på grundare Tobias Grahn till brädspelsbutiken Hihopia.

Brädspelsbutik med e-handel mitt på handelsgata

På Norra Hamngatan i centrala Strömstad ligger brädspelsbutiken Hihopia där du välkomnas in till brädspelens värld! Hihopia startades 2017 som en webbhandel med 27 produkter – en digital plattform som sedan dess växt till att innefatta över 1000 produkter. Företaget har gjort en spännande utvecklingsresa där man valt att komplettera webbhandel med en fysisk butik.

Hihopias ägare och grundare Tobias Grahn beskriver det som ett stålbad att öppna butik mitt i pågående pandemi, men satsningen gav resultat. En fysisk butik erbjöd möjligheter att möta kunderna, ett givande möte som gav mersmak.

Att bidra till ett levande centrum med mångfald i butiksutbudet fanns med som drivkraft när Hihopia flyttade in i nya större lokaler på Norra Hamngatan invid Strömsån.

– Möten med kunder berikar min vardag. Under lugna stunder fokuserar jag på Hiphopias e-handel och digital närvaro, ett perfekt komplement. Att komplettera en butik med e-handel ger fler ben att stå på och ökar företagets robusthet samt ger fler möjligheter att växa, säger Tobias Grahn.

E-handel

Den digitala närvaron är avgörande för Hihopia, mycket tid läggs på att marknadsföra produkter.

– Att driva e-handel kräver målmedvetenhet. Att ständigt anpassa sig, analysera nuläget och rikta insatser till där de ger störst effekt är avgörande för att nå goda resultat, säger Tobias.

En positiv effekt av att ha både butik och e-handel är att de har olika karaktär och högsäsonger som kompletterar varandra, även om julhandel är lika viktig för båda. E-handeln är som störst oktober till april medan den fysiska butiken har flest kunder under sommarmånaderna.

Lokala samarbeten viktiga

– Som ny butik i centrum behöver man jobba hårt för att få kunderna att hitta en. Här spelar lokala samarbeten en viktig roll, säger Tobias.

Han lyfter fram både Strömstad Brädspelssällskap och Köpmannaföreningen som givande samarbeten.


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Richard Holm