Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Strömstads kommun söker brandmän!

Deltidsbrandman - Vi söker dig!

Som deltidsbrandman får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Förutom att rädda liv och göra skillnad i samhället ingår du i en gemenskap hos oss på räddningstjänsten, får en värdefull utbildning med regelbunden övning och får ett tillskott i hushållskassan.

I Strömstads kommun är brandmän anställda hos räddningstjänsten på deltid. Det innebär att brandmännen har en ordinarie arbetsgivare som de går till varje dag och har vid sidan av beredskap som brandman. Hos oss har man beredskap som brandman var fjärde vecka och det innebär att om det går ett larm under beredskapsperioden så lämnar man sin arbetsplats, sitt träningspass eller fredagsmyset för att rycka in som brandman.

Vi har brandstationer i Skee respektive Strömstads tätort och för att kunna vara brandman hos oss behöver du bo i närområdet av brandstationen. Med anställningen ingår även schemalagda övningar. Det vi söker är personer som har:

  • Hjärtat på rätt ställe
  • Fyllt 18 år
  • En normal fysisk kondition
  • Simkunnighet
  • Körkort för personbil (B-körkort)
  • Bor och/eller arbetar i närheten av aktuell brandstation
  • Medgivande från din arbetsgivare och ev. din familj

Förutom brandstationerna i Strömstad och Skee, finns räddningsvärn på både Sydkoster och Nordkoster. Se information längre ned på denna sida.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer är du mer än välkommen att höra av dig via e-post, telefon eller varför inte komma inom brandstationen i Strömstad och prata med oss. Det finns också mer information på webbplatsen blideltidsbrandman.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hur ser rekryteringsprocessen ut?

Här beskriver vi hur rekryteringsprocessen ser ut från ansökan till anställd brandman

Är detta något för dig?

Just nu söker vi brandmän till Skee och Strömstad brandstation. Om du vill lämna in en ansökan, fyll i din ansökan här. Öppnas i nytt fönster. Det gäller även dig som varit anställd hos oss tidigare!

Även Kosteröarna behöver hjälp – ingå i räddningsvärn!

För att klara sitt uppdrag har räddningstjänsten också tjänstepliktiga som är organiserade i räddningsvärn. Räddningsvärnen i Strömstads kommun finns på både Nord- och Sydkoster. Anledningen till att räddningsvärnen finns där är att det tar lång tid för anställda vid stationerna att åka på larm till Kosteröarna. Räddningsvärnen finns också till för att förstärka räddningstjänsten vid omfattande och långvariga insatser.

Även här ska du ha fyllt 18 år och ha en vilja att hjälpa till vid olyckor. Räddningsvärnen utbildas och övas för de arbetsuppgifter de förväntas göra. En person som ingår i ett räddningsvärn har ingen beredskap och därmed ingen skyldighet att finnas tillgänglig. Istället tas de som ingår i räddningsvärnet ut med tjänsteplikt när deras personliga förhållanden medger det. Som tjänstepliktig är man försäkrad och har ersättning när man blir kallad på en insats eller på en övning.

Om du är intresserad av mer information eller vill vara med i räddningsvärnet så är du välkommen att kontakta räddningschefen!

Kontakt

Har du frågor går det bra att ringa eller skicka e-post:

Ida Luther Wallin
Räddningschef
0526-191 01
ida.lutherwallin@stromstad.se

Mikael Arkhult
Styrkeledare och ordförande, Brandmännens riksförbund
070-256 57 85
mikael.arkhult@stromstad.se

Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Karin Mellberg Jansson