Entrén på konsthallen Lokstallet med skulpturpark på utsidan.

Program Konsthallen lokstallet 2024

Varmt välkomna till en spännande säsong på Konsthallen Lokstallet i Strömstad. Utöver programmet nedan arrangerar vi konserter, föredrag och andra kulturevenemang. Fri entré. Håll även utkik på vår facebooksida Länk till annan webbplats. för uppdaterad information.

13/4 – 12/5 Öppen salong "Nu så är det vår!"

Vi inleder våren 2024 med att återigen bjuda in till vår populära Öppna Salong för lokala konstnärer. Den sker lördagen den 13 april 12.00-16.00. Utställningen är icke-jurybedömd.

Lokstallet 2024

25/5 – 30/6 ”Folk”

Fotoutställning med: Uno Karlsson, Anders Petersen och Thomas Wågström. Vernissage lördag 25 maj 12.00-16.00 med musik av "Halv Special" från Strömstad där även Uno Karlsson är medlem.

Karlsson Barock

28/6 18.00 Konsert med Karlsson Barock - Fri entré!

Virvlande danser och vilda amazoner - med Karlsson Barock! Huvudnumret i denna konsert är Bachs ikoniska orkestersvit nr 3, med den berömda Air. Ursprungligen innehöll inte orkestersviten trumpeter, oboer och pukor. Dessa element lades till senare för att presentera musiken i ett större format. Karlsson Barock har gått tillbaks till en mer kammarmusikalisk tolkning där klarhet och lätthet betonas framför volym och pompa i de dansanta satserna. Läs mer här! Länk till annan webbplats.

den allvarsamma leken

6/7 – 11/8 ”Den allvarsamma leken”

Välkomna på vernissage för ”Den allvarsamma leken” med Jeff Olsson, Jockum Nordström & vår lokala konstnär Rolf André. Vi är väldigt stolta att presentera en helt unik utställning med tre olika konstnärer som ändå har en gemensam nerv i sitt skapande.

Teckning, collage, måleri, skulptur med: Rolf André, Jockum Nordström och Jeff Olsson.

13.00 Invigning, musik med Anders Ådin och introduktion av konstnären och konstkritikern Magdalena Ljung.

17/8 – 22/9 ”Kammarspel”

Skulpturutställning med: Claes Hake och Eva Lange

28/9 Duettföreställningsprojektet ”VIDARE”

Med reservarion för ändringar. Programmet kommer att fyllas på med musikarrangemang och evenemang löpande. Håll koll på Lokstallets facebooksida.