MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

MENY

Kulturhuset

Kommande program KULTURHUSET höst 2022

Caféverksamheten i Kulturhuset håller öppet vardagar 10.00-15.00.
För alla aktuella evenemang i Strömstad - se evenemangskalendern! Länk till annan webbplats.
Kurser i rytmik för barn startar under september - se Kulturskolans kurlskatalog för hela utbudet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I år flyttar Kosterhavsfestivalen in på vårt vackra Kulturhus! All info om biljetter mm: Kosterhavsfestivalen Strömstad Sweden | Facebook Länk till annan webbplats.

Kontakt: Bjarne Schützer bjarne@schutzer.se

BOHUSFESTIVALEN
15-18 SEPTEMBER

All info om årets festival hittar du här! Bohusfestivalen Länk till annan webbplats.

möt författaren katarina bjärvall
OM mary wollstonescrafts resa i bohuslän
15 september 17.00

Författarsamtal med Katarina Bjärvall under Bohusfestivalen! Hon berättar om sin bok "Lutad mot ett spjut"- Mary Wollstonecrafts resa i Skandinavien, Bohuslän & Strömstad 1795!

"Mary Wollstonecraft, född 27 april 1759 i Spitalfields i London, England, död 10 september 1797 i Somers Town i London, var en engelsk författare, feministisk filosof och kvinnorättsaktivist. Wollstonecraft var en av de främsta upplysningsfilosofierna"

År 1795 stiger författarinnan Mary Wollstonecraft i land på klipporna söder om Göteborg. Hennes uppdrag är att söka en skeppslast med silver som hennes man har förlorat. Med sig har hon sin ettåriga dotter Fanny och barnjungfrun Marguerite. Vid denna tid är Mary Wollstonecraft 36 år och har skrivit en rad böcker. Mest uppmärksammad är Till försvar för kvinnans rättigheter, som gjort henne omstridd i hemlandet England – aktad, till och med älskad, men också föraktad. Och nu har hon alltså begett sig till en av Europas utkanter. Resan i Sverige, Norge och Danmark blir ett händelserikt tillstånd där hennes tillvaro står och väger.

I Lutad mot ett spjut får läsaren följa med i Mary Wollstonecrafts fotspår och in i hennes tankevärld. Det är en sann historia som tar sig friheter med inspiration av 1700­talsförfattarens fantasi och förnuft. En fängslande biografi – och en skattjakt.

Möt författaren Katarina Bjärvall och dessutom filmaren Bodil Tingsby om Emilie Flygare Carléns kopplingar till Mary Wollstonecrafts idéer & skrivande.

«Levende Jukebox»
15 oktober 18.00

Mat och musik - välj vad du vill höra från en varierad musik-meny!

  • Vi har vårt eget originalkoncept där gästerna, utöver en matmeny, också får en musikalisk meny att välja från.
  • Iöronfallande «rätter» blir framförda, med regi och i kostymer.
  • Vi serverar allt från visor och romanser till musikaler, operette och opera... Lätt och fängslande, också för er som inte hör så mycket på klassisk musik. Konferencieren binder samman och pratar lite med utövarna från scenen... Nästan som i en talk-show...

Välj alltså själv vad du vill höra från en välfylld musikalisk meny.

Sångare:
Hege Holmquist - Bente Eggum Johannessen -Desirée Baraula – Gabriel Birjovanu - Trond Halstein Moe.

PIANIST: Markus Kvits.

Konstnärlig ledare och KONFERENCIER: Agnes Randers-Pehrson

MAT: Hemlagad paj med Foccaccia.
Vin, öl och mineralvatten köper du där och då.

Biljetter: 350 kr – Mat kr. 150.
Bordsbeställning: Tlf. 073-5563697
eller 0047 97 55 11 33
E-post: post@kammeropera.no

FÖRENINGSGALAN I STRÖMSTAD
LÖRDAG 22 OKTOBER

Mer info och kontakt: Fritidschef Marcus Palm marcus.palm@stromstad.se

Knutar & Spökeri med Alfons Åberg
lÖRDAG 29 OKTOBER 15:00

BILJETTER BOKAS HÄR! Länk till annan webbplats.

KULTURLOV I STRÖMSTAD 2022
V.44 Späckat höstlov med kulturaktiviteter

kulturhus

Alfons Åbergs barnteaterföreställning kommer tillbaka med ny show, det blir magikerkurs och konserter. Fullständigt program publiceras under oktober www.stromstad.se/lov

STRÖMSTAD IN LIGHT & HÅLLBARHETSVECKAN TILLSAMMANS
11-20 NOVEMBER

Strömstad lyser! Marknad, klädbytardag, spännande föreläsningar, hållbarhet, mingel och en massa kul som händer. Programmet publiceras under hösten här: www.stromstad.se/inlight Länk till annan webbplats.
www.stromstad.se/tillsammans Länk till annan webbplats.

EBBA FORSBERG & ÅNGMASKINEN
19 NOVEMBER 19.30

Ebba Forsberg är en av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt låttexterna. Hon har under sin karriär gett ut flera kritikerrosade album från debuten ”Been There” 1996 med eget material, som gavs ut av Madonnas ”creddiga” skivbolag Maverick, följt av ytterligare sju album varav tre med personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits. Den senaste plattan ”Med kropp och själ” kom 2019.

Denna turné samarbetar Ebba med Ångmaskinen bestående av Marcus Holm, Johan Aronsson, Rey-Ove Karlén, Roger Myrehag samt Lars Mattsson. Ett samarbete som inleddes med några konserter 2017.

I slutet av förra året genomfördes en uppskattad månadslång turné. Höstens turné tar avstamp därifrån och kommer bjuda på material från hela Ebbas långa karriär.

Biljetter köper du här! Länk till annan webbplats.

FRITIDSGÅRDEN PÅ KULTURHUSET

fritidsgård

Replokaler, motorverksamhet, e-sport och mycket mer. Fritidsgården är öppen alla dagar utom måndag och lördag 16-21 (Fredagar 16-22). Kika in på fritidsgårdens sida och håll koll på allt som händer!
Kontakt: jan-vidar.seljegren@stromstad.se

DANSKURSER I KULTURHUSET 2022

dans

Kurser i salsa & kizomba på Kulturhuset Skagerack! För mer information kontakta Berit Olsson Tillquist i föreningen Dans till världsmusik beritolssont@telia.com 

Café Svarte Daniel

Café Svarte Daniel är en del av kommunens dagliga verksamhet.
Öppet: måndag - fredag 10.00-15.00
Kontakt: vigdis.sagranden@stromstad.se

svarte daniel

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: av Tove Meyer