Broderi

Bild från utställningen "Broderi osv" i Konsthallen Lokstallet under 2018.

UTSTÄLLNINGAR & PROGRAM 2021

Pga pandemin kan programmet komma att ändras med kort varsel. Programinformationen uppdateras löpande.

2/5 – 10/10
SKULPTURPARK UTANFÖR KONSTHALLEN

2/5 - 6/6

COMMON GROUND
Konsert och finissage 6 juni 16.00
Common Ground - utställningen där klangkonstnärer möts i ett och samma rum, tar nu ytterligare ett steg ut mot nya ljudande världar. Som avslutning på utställningen skapas ett möte mellan ljud, improvisation och komposition, där musikerna Henrik Olsson och Lisen Rylander Löve bjudits in att samspela med utställningens ljudverk och de deltagande ljudkonstnärerna.

Rosali Grankull - tonsättare
Hanna Norrna - textilkonstnär
Alessandro Perini - tonsättare
Helena Persson - tonsättare


12/6 - 13/6
DANSPERFORMANCE MYKORRHIZA
Jonny Berg / Majula Drammeh / Alice Mackenzie / Ina Dokmo

Mykorrhiza
- ett pågående koreografiskt verk med dans, ljud och samtal.

Verket utforskar och samtalar om upplevelser av samhörighet. Verket har fri entré och besökaren kan komma och gå under utställningens öppettider.

19/6 - 1/8
REALISM?
Jens Fänge / Kristina Jansson / Martin Wickström

I denna utställning möts några av Sveriges mest namnkunniga målare alla med nationella och internationella karriärer. Jens Fänge född 1965, Kristina Jansson född 1967, Martin Wickström född 1957 ägnar sig åt ett ”föreställande” måleri där varje konstnärs egen färgpalett och motivkrets blir tydlig. Man kan orientera sig i målningarna med hjälp av igenkännbara element och i den bemärkelsen kan de sägas vara realistiska men var börjar och slutar realismen?

Inge Schiöler

Inge Schiöler, Sundet mellan Nord- & Sydkoster. Bilden är beskuren.

7/8 – 19/9
FÄRGENS MAGI
Maj Arnell / Alf Lindberg / Karin Parrow / Inge Schiöler

Fyra målare med vitt skilda paletter men med stark känsla för det koloristiska och med färgen som bärare av underbart expressiva fyrverkerier. 
Alla är födda i början av 1900 – talet och har utbildat sig på Valands konstskola i Göteborg. 

Maj Arnell (1910 – 2005) gick på Valand 1940 - 1945
Alf Lindberg (1905 – 1990) gick på Valand 1927 - 1931
Karin Parrow (1900 - 1984) gick på Valand 1926 – 1929
Inge Schiöler (1908 – 1971) gick på Valand under åren 1926 – 1929.

Lördagen 21/8 kl. 11.00 kommer Erling Öhrnell, konstnär och konstvetare, till Konsthallen Lokstallet och berättar om Inge Schiöler och den bok han skriver om Inge Schiöler och hans konst som även kommer att betraktas ur ett vidare historiskt perspektiv.

Söndag 29/8 - KONSERT
Hymn till Saltö
Martin G. Rasten cello

Martin G. Rasten framför nu samtida cellomusik i sommartid på Lokstallet och Hymn till Saltö är signatur. Åke Hermanson komponerade Hymn till Saltö 1985 och tillägnade det Erik Järnåker och Saltögården. Hör samtida soloverk i cellolitteraturen av Benjamin Britten, Carl Gustav Sparre Olsen, Øystein Sommerfeldt och Mikael Forsman.

Luciano

19/10-24/10
WORK IN PROGRESS - ECHO CHAMBER - OBS NYTT DATYM
GIBCA Extended
Luciano Goizueta Fevrier

Internationellt erkände konstnären Luciano Goizueta Fevrier från Costa Rica gästar Lokstallet. Hela konsthallen förvandlas under en vecka till en målarateljé där vi kommer kunna få följa hans verk.
Luciano Goizueta är en interdisciplinär konstnär baserad i San José, Costa Rica. Han är främst känd för sina målningar, men arbetar också med teckning, fotografi, montage, video och andra tekniker och letar efter sätt att kombinera dem.
I samarbete med Vitlycke Centre for performing arts och festivalen HERE:2021

Neither here nor there

LÖRDAG 2/10 19.00
NEITHER HERE NOR THERE (Föreställning/Samtal)
Sonia Hughes och Jo Fong (UK)

Konstnärerna Sonia Hughes och Jo Fong kämpar för kraften att sakta ner och ha verkliga konversationer i sin föreställning Neither here nor there. Publiken har beskrivit den som "inspirerande och hjärtlig” och den involverar olika röster, perspektiv och liv för att ställa frågan ”hur kan vi leva tillsammans?”. Se mer här: https://www.youtube.com/watch?v=ODiKAHwzhj8 Länk till annan webbplats.
Fri entré men anmälan krävs:
https://billetto.se/users/vitlycke-centre-for-performing-arts Länk till annan webbplats.

I samarbete med Winter Word Festival, Vitlycke Centre for performing arts och festivalen HERE:2021.

LÖRDAG 9/10 PERFORMANCE & UTSTÄLLNING
DE RÄDDADE ORDEN
Utställningen öppen 9-10/10 12.00-16.00. Konsert lördag 9 oktober 13.00

Fragment av böner och psalmer ur 1819 års psalmbok omvandlade till dikt, bildkonst och nyskapande musik - för första gången kommer kyrkans ord in i Konsthallen Lokstallet. I ett undersökande och gestaltande arbete med tid, rum och språk avlyssnar och omskapar konsten ett tvåhundraårigt folkligt och kyrkligt kulturarv i ett exakt här och nu. 1100-talskyrkan i Svenneby är fyndort för de
gamla psalmboksblad som utgör incitamentet till detta konstprojekt, som fick sin början i samband med kyrkans renovering och tillkomsten av boken Står i tiden fram (Göransson red., 2016)

Utställningen består av objekt, foto och text. I konserten sjunger sångare fram dikterna och musiker framför verk av tonsättaren Henrik Olsson.
Konstnärlig ledare är Catharina Göransson, konstnär och författare i samarbete med ett utökat program för Winter Word Festival.


KONSTHALLEN LOKSTALLET
Uddevallavägen 1, Strömstad
Öppet: tisdag – söndag, juli alla dagar, 12.00 – 16.00
Fri entré

KONTAKT
Utställningsproducent Yngve Brothén
0526-190 00
yngve.brothen@stromstad.se