MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

MENY

Winter Word Festival

LÖPANDE AKTIVITETER PÅ fritidsGÅRDEN HÖST 2020

En massa kul händer på fritidsgården!

Musik

Musikintresserad? Vill du prova på att spela instrument eller starta ett band? Vi har en replokal på gymnasiet där du som ungdom är med och bestämmer hur det ska se ut och låta. Vi samlas på Skagerack på onsdagar och torsdagar klockan 16.00 för sedan ta oss vidare till gymnasiet.

Kontakt

Ansvarig på plats: Robert Axelsson 070-580 30 66
robert@livelab.se
Kontakt till ansvarig: Jan Vidar Seljegren, 0526-195 76

Teater

Dramakurserna har under pandemin tagit en paus, ambitionen är att starta upp teaterverksamheten igen när läget förbättras.

Kontakt:
Camilla Hedin
camilla.hedin@stromstad.se

Motorverksamhet

Vi har en verkstadslokal på Prästängen där ungdomar kan komma med sina mopeder, epa-traktorer eller något annat de vill meka med. Har ungdomen inget eget men gärna vill ha något att meka med så har vi fordon som ungdomarna kan hjälpa till med.

Onsdagar och torsdagar. Vi möts på fritidsgården 16.00 och tar oss sedan till Prästängen.

E-sport

Under våren 2020 invigdes vårt e-sport rum på övervåningen i kulturhuset.
Det finns alltid en fritidsledare närvarande under e-sportsrummets öppettider.

Kontakt

Mikael Johansson, telefon arbete: 072-084 79 30

Toleransresan:

Toleransresan är en kurs på 5 månader där vi pratar mycket värdegrund och tolerans mot andra kulturer, som sedan avslutas med en resa till Polen och olika koncentrationsläger, samt andra viktiga platser.

Kontakt

Jan Vidar Seljegren 0526-195 76

HÖSTENS ÖVRIGA PROGRAM

Dessa kurser har startats under hösten 2020 och målet är att fortsätta med verksamheten löpande.


SKRIVARKURSEN GENOMFÖRDES I SLUTET AV SEPTEMBER

Gillar du att skriva? Tycker du det är spännande att hitta på historier? Eller skriver du helst om verkligheten, kanske i en dagbok? Vill du skriva mer, träna dig på att bli bättre, träffa andra som gillar att skriva? Då är du välkommen på skrivarkurs på Kulturhuset, Skagerack i höst.

Kursledare: Malin Storm

Finns intresset så är ambitionen att fortsätta kursen vid fler tillfällen. Hör av dig om du är intresserad av fler tillfällen!

mail: malinstorm@gmail.com
Telefon: 0702 - 55 96 09


EXISTENSIELLA TANKESMEDJAN UNG

Meningen med livet!? Suga eller Duga? Ångest, acne, kompisar, Gud, kompost och mycket mer… Att fundera över meningen med livet är mänskligt. Speciellt i brytningstider i livet kan frågorna pocka på. Speciellt när en människa håller på att forma sitt jag. Speciellt när man är ung…

I tankesmedjan UNG platsar du oavsett livsåskådningsbakgrund eller tillhörighet, troende, tvivlare och ateister. Det är högt i tak.

Förhållningsregler är:

- Tystnadsplikt

- Inte avbryta varandra eller kommentera varandras berättelser om det inte önskas.

- Respekt för varandras gränser. Man måste inte dela!

Tvärvetenskapliga miniföreläsningar och samtal kring teman, som anpassas efter deltagarnas intresse. Det blir också möjlighet till olika workshops, uttryckssätt och studiebesök. Start i början av oktober.

Kursledare: Susann Persson Flodin

Info och anmälan:
Telefon: 070 - 557 91 08
susann@kosterstradgardar.se

PROVA PÅ YOGA - OBS PAUS JUST NU UNDER RÅDANDE RESTRIKTIONER

Under onsdagar har Strömstads Badanstalt förlagt sitt onsdags-yogapass i stora salen i kulturhuset. Är du som ung intresserad av att prova på yoga är du jättevälkommen! Drop-in, ingen förbokning och matta finns på plats. Klassen är till för alla både vana yogis och nybörjare.

Onsdagar 19.30-20.30

Lugn Hatha Yoga med Maria Giorgini

AKVARELL & MÅLARKURS

Vill du måla? Vi genomförde en målarkurs under kulturlovet och hoppas kunna starta en akvarellkurs, men vet ännu inte när. Anmäl intresse så formar vi en grupp och planerar därefter!

Anmäl ditt intresse till:

karin@karinbjork.se

GRAFFITI

Under kulturlovet vecka 44 genomfördes en kurs och ambitionen är att fortsätta vid fler tillfällen.

Kursledare: Carl-Johan Redemo

Anmäl ditt intresse till:

karin@karinbjork.se

………………………………………………………………………………

DESSA AKTIVITETER ÄR EN DEL AV PROJEKTET "STÄRKTA BIBLIOTEK"

Stärkta Bibliotek, är ett projekt som genomförs av biblioteket i Strömstad ihop med fritidsgården, och ska väcka lust hos unga att läsa, berätta och skapa. En kreativ miljö, utrustning, och aktiviteter växer fram ihop med ungdomar och sker ett steg i taget under ett par års tid. Några av aktiviteterna ovan är initierade och finansierade genom det projektet.

Pga Covid19 ställdes planerade prova-på-tillfällen under våren 2020 in. Men vi arbetar nu på att utveckla lokalerna och kunna erbjuda aktiviter i höst istället. Har du några önskemål som passar in i detta, tveka inte att höra av dig. I kulturhuset finns också en anslagstavla i entrén där du kan lämna synpunkter.

Kontakt

Projektledare Karin Björk,

karin@karinbjork.se

Stärkta Bibliotek finansieras av Kulturrådet

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: av Maria Alfredsson