HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Nytt måltidskök

Kommunens måltidskök behöver uppgraderas. Planen är att bygga ett nytt och större kök i fastigheten Mekanikern vid Strömstads södra utfart. Samtidigt finns beslut om att maten på boenden för äldre ska tillagas på plats.

Det innebär att de tillagningskök som redan finns på Beaterberg och Solbo behöver uppgraderas. Syftet är att ge de äldre möjlighet att ta del i matlagning och göra måltiderna till en naturlig del av vistelsen på boendet.

Det multifunktionella köket är tänkt att byggas i fastigheten Mekanikern på Prästängen. Köket ska byggas med möjligheter att komplettera med ett lager för närproducerade matvaror.

Ett så kallat multifunktionellt kök är ett kök där olika tillagningsmetoder kan användas. Tillagningen och måltidsverksamheten kan anpassas till en rad olika behov såsom olika dieter, äldres önskemål och behov av olika tidpunkter för måltider etc.

En framtidssatsning

Vi har redan idag bra mat i skolan utifrån de förutsättningar som finns, men nuvarande kök håller inte måttet. Kapaciteten har dessutom slagit i taket och ett växande antal invånare kräver ökad kapacitet.

En satsning på nytt kök är en satsning på god skol- och boendemiljö. Det innebär också minskad sårbarhet för driftstörningar när fler jobbar i samma kök istället för som idag, på flera mindre kök.

Strömstadslokaler, barn- och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen har tilslammans uppdraget att projektera och kostnadsberäkna beslutad inriktning för måltidsköken,

Frågor och svar om multifunktionella kök/nytt tillagningskök

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck