Havet i centrum – livet i fokus!

Varmt välkommen att flytta till Strömstad! Vi lockar inte bara med vackra vyer, utan också med nya bostäder, lediga jobb och en lugnare tillvaro utan att du behöver välja bort storstadens puls. Här hittar du genvägar som underlättar ditt steg in i vår salta gemenskap!

En internationell småstad med livskvalitet, natur och friluftsliv i världsklass, det är Strömstad i ett nötskal. Ta del av berättelser från den plats som kan bli ditt nya “hemma” och läs om andra livsnjutare som flyttat hit. Välj ett jobb här eller hitta drömjobbet i en norsk grannkommun. På bostadsmarknaden är läget gott, förra året färdigställdes bortåt 250 nya lägenheter!

Hej Allihopa - kollage med bilder från Strömstad stad.
Vår storie:

“Vi som bor här känner starkt för vår plats, vi känner gemenskap och har nära till mycket av allt det där vi älskar. Vi har en dragningskraft till havet, vi är stolta och lite förälskade i vårt Kosterhav.

För oss som bor här är både puls och idyll viktigt hela året, vi prioriterar gärna en aktiv fritid och vi vill ha nära till naturen. Vi uppskattar ett stort utbud av både butiker och restauranger, ett rikt kulturliv och evenemang som förgyller.

Kalla oss gärna livsnjutare, för det tycker vi att vi är. Så här vill vi leva - med havet i centrum och livet i fokus!”

Strömstadsbor om platsen

Vår storie:

“Vi som bor här känner starkt för vår plats, vi känner gemenskap och har nära till mycket av allt det där vi älskar. Vi har en dragningskraft till havet, vi är stolta och lite förälskade i vårt Kosterhav. ... Kalla oss gärna livsnjutare, för det tycker vi att vi är. Så här vill vi leva - med havet i centrum och livet i fokus!”

Strömstadsbor om platsen

Bild kollage på Strömstad som stad med uteliv och god mat.
Symbolen för Strömstads varumärke

Platsvarumärket knyter an till kommunens Vision för 2030: En attraktiv gränsregion och mötesplats vid havet. En internationell småstad med livskvalitet, natur och friluftsliv i världsklass.

Symbolen för Strömstads varumärke

Platsvarumärket knyter an till kommunens Vision för 2030: En attraktiv gränsregion och mötesplats vid havet. En internationell småstad med livskvalitet, natur och friluftsliv i världsklass.

Stort föreningsliv i Strömstad, här bild från dagen prova på idrott tillsammans med eliten

Vi gillar föreningsliv!

Strömstads föreningsliv imponerar! Här finns möjlighet att utöva sport i alla sina former, det finns också gott om föreningar för dig som är samhälls- eller historiskt intresserad. Vi firar regelbundet vårt föreningsliv och våra eldsjälar genom en Föreningsgala.

Fotokollage över olika jobb i Strömstads kommun.

Lediga jobb!

Jobba här, i Norge eller på distans! Arbetsmarknaden är god och möjligheterna många. Kommunens verksamheter lockar med "Sveriges viktigaste jobb på Sveriges vackraste plats". Välkommen du också till ett jobb som gör skillnad och skapar livskvalitet för andra!

Läs Strömstads magasinet Allihopa!

Hej Allihopa!

Strömstads kommun ger regelbundet ut tidningen "Allihopa" till kommunens invånare. Här görs nedskag hos föreningar, i kommunens verksamheter och vi berättar om kommande satsningar.

Aktiviteter - Strömstad
Två personer som cyklar i skärgården.
Tre personer vandrar på klippor en solig dag.
Skridskoåkning på Strömsvattnet.
Koster swimrun