HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Information om coronaviruset

Sidan är uppdaterad:

I Strömstads kommun tar vi vår del av ansvaret för att begränsa smittspridningen av Coronavirus. Här kan du ta del av lokala åtgärder och hitta källor till mer information.

I takt med minskad smittspridning, lättnader i restriktionerna och ökad vaccinationsgrad ökar vi successivt öppethållandet i kommunala lokaler och verksamheter. Mer information under fliken "Öppethållande i verksamheter".

Coronavärdar, trängseltillsyn, skyltning och påminnelser om vikten av att hålla avstånd. Det är några av de insatser som kommunen genomför för att minska risken för smittspridning. Det ska vara tryggt att vistas i Strömstad! Läs mer om det besökssäkra Strömstad.

Om vaccination

Västra Götalandsregionen ansvarar för vaccination mot covid-19 i länet. Strömstads kommun har stöttat med vaccinering av riskgrupper inom den kommunala omsorgen, främst äldre personer. Vaccineringen går framåt och vaccineringsviljan är hög i Strömstad!

Se statusuppdatering om vaccinering inom Strömstads kommun (20210721)

Aktuellt läge och bokning av vaccinering mot covid-19 i vår region - Vårdguiden 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Allmän information och faktablad från Folkhälsomyndigheten (information på flera språk) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om inresa till Norge och karantänsregler

För arbetspendlare till Norge gäller krav på testning enligt särskilda regler. Den 5 juli slopades test- och karantänskravet för norska medborgare och besökare som är fullvaccinerade eller har haft covid de senaste sex månaderna. Reglerna för inresa kan variera beroende på vilken region/land den inresande kommer ifrån. För ej fullt vaccinerade (alla nationaliteter) gäller fortsatt krav på registrering och coronatest vid inresa till Norge.

Krav på uppvisande av negativt covid-test för inresa till Sverige upphörde den 1 juni.

Regler för inresa till Norge Innreise og karantenefritak: Dette er reglene som gjelder ved innreise til Norge - regjeringen.no Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gränstjänsten om svenska och norska reseregler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om villkor för inresa till Sverige (Polismyndigheten) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Smittskydd - detta gäller:

Du har ett personligt ansvar att skydda dig själv och andra mot spridningen av covid-19. 

  • Stanna hemma vid symtom, även om du bara är lite sjuk.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Umgås i en mindre krets, undvik nya nära kontakter.
  • Testa dig vid symtom.
  • Vaccinera dig när tillfälle ges.

Anpassade smittskyddsåtgärder - nationell plan

Regeringen beslutar om stegvis anpassning av smittskyddsåtgärder i takt med förväntad minskad smittspridning i samhället. Se hela planen med föreslagna och beslutade anpassningar här (Folkhälsomyndighetens webbplats). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anpassningar av smittskyddsåtgärder den 15 juli. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer:

Other languages

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck