MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Program Hållbarhetsveckan Tillsammans 2021

Tillsammanslogo med texten Hållbarhetsveckan i Strömstad.

12 november - 21 november
Programmet uppdateras

UNGDOMSPOTT - till för dig under 20 år - Vill du vara med och påverka? Har du en idé eller dröm du vill förverkliga? Behöver du stöd, hjälp eller pengar för att göra det? Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare! Läs mer här

Njut av ljusskulpturen TRÄDKRAMAREN av konstnären Erik Olsson Stadsparken 12 november - 12 december

STRÖMSTADS KÖPMANNAFÖRENINGS FOTOTÄVLING

TEMA: LJUS OCH MÖRKER eller MILJÖ/KLIMAT/HÅLLBARHET

Bilderna skall vara tagna i Strömstads kommun i år, de skall inte innehålla reklam, eventuella personer i motivet skall inte gå att identifiera, bilden måste vara i en upplösning som blir bra på utskrift ca A4 eller 20x20 cm.

All info om hur du deltar läggs ut på Strömstads Handels facebooksida. Länk till annan webbplats.

Vi belyser återigen delar av Strömstad under ljusfestivalen STRÖMSTAD IN LIGHT - Se hela det fullspäckade programmet här Länk till annan webbplats.

TIPSPROMENAD 12-14 NOVEMBER

Spännande tipspromenad i stan om miljö & hållbarhet. Frågorna sätts upp i butikernas skyltfönster fredag eftermiddag. Lämna in din svarstalong senast måndag 15 november i postlådan till höger om ingången på Strömstad Turistinformation. Talongerna kan du hämta i alla Köpmannaföreningens butiker eller på Turistinformationen.
Vinnaren får presentkort till ett värde av 2000 kronor som kan användas i alla Köpmannaföreningens butiker.

STICKNINGSHELG I STRÖMSTAD - BOHUS STICKNING
AngoraGarnets ägare Pernille Silfverberg bjuder åter igen in till event om Bohus Stickning och kurs i stickning på Scandic Laholmen den 12-14 november 2021. Ta chansen att lära dig mer om detta unika hantverk med fantastiskt boende vid Kosterhavet
I helgens program får du med dig massor av historik och kunskap genom föredrag av Karin Askberger - skribent med inriktning på lokal kulturhistoria, och AngoraGarnets ägare Pernille Silfverberg som bland annat berättar om hela processen av uppfödning av angorakaniner till färdigt stickpaket. I programmet ingår även en kurs i Bohus Stickning.
Läs mer här!

AFTER RUN & INVIGNING AV UTSTÄLLNING PÅ KALLBADHUSET

Under lördagen genomförs den årliga löpartävlingen Novemberflåset Länk till annan webbplats.. Kom och njut av ett svalkande, salt havsbad och skön bastu efteråt löptävlingen! Ingen anmälan. Vi inviger också en utställning om kurortshistorien på Kallbadhuset denna kväll och det finns möjlighet att köpa mat från Restaurang Parks foodtruck som står parkerad utanför Kallbadhuset.

Tid: 16-22
Plats: Strömstads Kallbadhus

MATLAGNING I SKOGEN
Häng med på en mysig stund i skogen med brunch, lunch eller eftermiddagsfika som tillagas på plats.

Från parkeringen är det 15-20 min promenad, så kom en stund tidigare än utsatt tid. Ni får en digital karta efter anmälan, och följer en för dagen markerad stig genom trolsk skog med mossiga stenar, knotiga tallar och branta klippor. Det kan vara halt så ta på dig bra skor! Framme vid lägerplatsen Skogsvilan, väntar en brasa, bänkar med fårskinn, er guide för dagen och lokala råvaror så långt säsongen bjuder.

Vi hjälps åt att laga till maten och äter tillsammans i lågornas sken.

När: 13 november klockan 11.00, 13.00 och 14.30 (1,5 tim per sittning)
Plats: Utomhus, i skogen på Tjärnö. Parkering Gullnäsgården.

Eventuella allergier meddelas innan. Ta med eget dricksvatten. Ni bjuds på kaffe/te och mat. 6 platser per sittning.

Anmälan på telefon 010-33 00 900 eller www.sv.se Länk till annan webbplats.

MUSIKTEATERFÖRESTÄLLNINGEN ALICE!

Musikföreställningen ALICE! kommer till Strömstad den 14 november i samband med Hållbarhetsveckan Tillsammans.

I Alice! tar fyra framstående musiker och en animatör nya grepp om kompositören Alice Tegnérs (1864–1943) fantastiska musik. Du får höra både folkkära barnvisor och mer okända kompositioner från Alice Tegnérs musikskatt. Med ovanliga arrangemang och spännande animationer som projiceras över scenen skapas en drömsk värld och en annorlunda musikupplevelse för hela familjen.
Föreställningen är ca 40 minuter. Ålder: ca 2-7 år.
Boka din gratisbiljett här! Länk till annan webbplats.

Invigning av utställningen MOD om den kvinnliga rösträttskampen i Bohuslän i Strömstads Stadshus.

Lunchföreläsning med Jienny Gillerstedt från Bohusläns museum om de lokala rösträttskämparna från Strömstad.

Tid: Mer info om tid och anmälan kommer
Plats: Strömstads Stadshus


SUICIDPREVENTION PÅ KULTURHUSET SKAGERACK
Kommunalförbundet Fyrbodal bjuder in personer som i sin profession möter personer 65 år och äldre för en heldag om MHFA (mental health first aid) – första hjälpen till psykisk hälsa.


FÖRFATTARSAMTAL EGIL MIDTBÖ - VAD HÄNDE EGENTLIGEN UNDER KRIGET I NORGE

Alla vet att historieböckerna skrivs av vinnarna. Efter Tysklands nederlag i 2:a världskriget präglades den efterföljande norska historieskrivningen av modiga motståndsmän, anti-nazism och ett samlat norskt folk mot den tyska ockupationsmakten. Men var det hela sanningen? Efter kriget låg tystnaden som en som en tjock dimma över det norska samhället. Det fanns undanträngd skam, skuld och en mycket mer komplex bild som ingen vågade berätta: Det norska samhället hade profiterat och samverkat med nazisterna genom kriget.

I Egil Midtbös debutroman ”Tystnaden i Sokndal” skildras denna tystade och kontroversiella berättelse genom ögonen på två fängslande livsöden.

Välkommen till församlingshemmet i Strömstad kyrka den 16 november 18.00 för att möta författaren. Fika kommer att finnas på plats.

Ingen bokning, fri entré.

FÖRELÄSNING - HÄLSA MED INDIVIDEN I FOKUS
Andning, kroppspråk och hållning med Eva Lindskog Johansson.
Anmälan på telefon 010-33 00 900 eller sv.se
Tid: 18.00
Plats: Strömstads stadshus, matsalen


Logo Strömstad inLight.
Logo mental hälsa.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: Maria Aronsson