Strömstad kommun
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00
Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12:00-13:00
Barn- och utbildning
Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2
Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12.00-13:00
Grundskolan exp 0526‑192 34
grundskolan@stromstad.se
Gymnasiet exp 0526‑195 00
gymnasiet@stromstad.se
Förskola, fritidshem 0526‑193 99
forskolafritidshem@stromstad.se
Kulturskolan 0526‑192 94
kulturskolan@stromstad.se
Vuxenutbildningen 0526‑195 00
vuxenutbildningen@stromstad.se
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Felanmälan
Ställ en fråga
Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen
Lämna en synpunkt
Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.
Studiemedel och studiestartsstöd - vilka möjligheter finns?
Du kan läsa enstaka kurser på deltid eller studera på heltid. Om du ska söka studiemedel är det viktigt att tänka på hur många kurser du behöver läsa och få betyg i.
Kontakta Centrala studiestödsnämnden (CSN) för mer information.
> CSN:s webbplats: www.csn.se
> Telefon: 0771-27 60 00
Om du studerar på komvux bedöms studiernas omfattning efter ett poängsystem där varje kurs har ett visst antal verksamhetspoäng. Tabellen visar hur många poäng du måste läsa per vecka för att det ska vara heltid (100 procent) eller deltid.
Du kan få studiemedel för ett visst antal veckor på varje studienivå. Om du tidigare har fått studiemedel, särskilt vuxenstudiestöd eller särskilt vuxenstudiestöd för arbetslösa, ska även den tiden räknas med. Bara om du har synnerliga skäl kan du få studiemedel för fler veckor.
Du kan få studiemedel för att studera på högskola, universitet, yrkeshögskola eller vissa andra eftergymnasiala utbildningar. Från och med det andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 kan du också få studiemedel för att studera på folkhögskola, komvux eller annan gymnasieutbildning.
Du kan som längst få studiemedel till och med det år du fyller 56, men antalet veckor du får låna begränsas redan från det år du fyller 47.
Du får ha inkomster upp till ett visst belopp utan att dina studiemedel minskas. Detta belopp kallas fribelopp. Om din inkomst överstiger det fribelopp som gäller för dig, minskas både bidraget och lånet. Studiemedlen minskas med 61 procent av den del av din inkomst som överstiger fribeloppet. Fribeloppet beror på hur många veckor under ett kalenderhalvår du har studiemedel. För mer information, se CSN:s webbplats.
Inkomsten beräknas för varje kalenderhalvår. Som inkomst räknas din inkomst av tjänst, näringsverksamhet och kapital vid taxeringen för kalenderåret.
När du söker studiemedel för första gången behöver du inte redovisa några tidigare studieresultat. Om du däremot har haft studiemedel tidigare, ska du kunna redovisa tillräckliga studieresultat.
När du söker studiemedel använder du tjänsten ”Ansök om studiemedel” som finns i Mina sidor på CSN:s webbplats Skaffa gärna mobilt bank-id, så blir det enklare att ansöka och du får ditt beslut snabbare.
Du kan söka studiemedel för högst ett år i taget. Du kan ansöka när du vill, men du kan få studiemedel bara för fyra veckor bakåt i tiden, räknat från veckan innan din ansökan kom in. Sök därför studiemedel i tid.
I syfte att öka intresset för studier och stärka möjligheterna till arbete för arbetslösa med stort utbildningsbehov har riksdagen beslutat om ett nytt studiestöd: "Studiestartsstöd".
Det nya studiestartsstödet är ett ekonomiskt bidrag som ska ge arbetslösa med stort utbildningsbehov möjlighet att komma igång med sina studier utan att behöva låna pengar.
Studiestartsstöd är ett högre bidrag som vissa arbetslösa personer kan få under en kortare tid för att läsa in grund- eller gymnasieutbildning och öka chanserna att få jobb.
För att ha rätt till stödet ska den sökande uppfylla ett antal krav. Sökanden ska:
Är du intresserad av studiestartsstöd? Kontakta Studie- och yrkesvägledaren, så kontrollerar ni tillsammans om du uppfyller kraven för att få bidraget, och skickar sedan in en ansökan till CSN. Det är CSN som beslutar om du får bidraget.
Postadress
Strömstads kommun
Vuxenutbildningen
452 80 Strömstad
Besöksadress
Tångenvägen 2
E-post
vuxenutbildningen@stromstad.se
Reception/Expedition
Besnik Obërtinca
Telefon: 0526‑195 00
besnik.obertinca@stromstad.se
Administratör
Maria Johansson
Telefon: 0526-195 04 maria.johansson@stromstad.se
Rektor
Åsa Borneland
Telefon: 0526-195 36
E-post: asa.borneland@stromstad.se
Studie- och yrkesvägledare
Sara Fröberg
Telefon: 0526-19 522
sara.froberg@stromstad.se
Strömstads Kommun
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00
Öppettider
Måndag- fredag
08.00-12.00 och 13.00-16.30
Sidor för intern inloggning