MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12:00-13:00

Barn- och utbildning

Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12.00-13:00

Grundskolan exp 0526‑192 34
grundskolan@stromstad.se

Gymnasiet exp 0526‑195 00
gymnasiet@stromstad.se

Förskola, fritidshem 0526‑193 99
forskolafritidshem@stromstad.se

Kulturskolan 0526‑192 94
kulturskolan@stromstad.se

Vuxenutbildningen 0526‑195 00
vuxenutbildningen@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Veckoinformation årskurs 9
Läsåret 2021-2022

Åk 9: Veckoinformation inför vecka 38

Ytterligare information finns i SharePoint.

Allmän information:

Vikarieläget

Tack till alla elever som har visat förståelse och arbetat så bra med skoluppgifter under veckan när det har varit många borta och vi inte har haft tillgång till vikarier i den omfattningen som har behövts.

Skolfoto

Fredag den 24 september kl. 14.00 - 15.00 är skolfotografen på plats igen och det är möjligt att ta skolfoto för de som var frånvarande vid förra tillfället.

Temadag

Åk 9 kommer bl.a. genomföra en vandring t/r Blomsholm längs Bohusleden. Sträckan är ca 8 km enkel väg. Vi möts vid Skateparken vid gymnasiet kl 8:50. När vi kommit fram till Blomsholm, så är vi där i ca två timmar för återhämtning, lunch och information om området av våra guider. Vi vandrar samma väg tillbaka och är åter vid gymnasiet senast 15:40. Matsäck inkl. vatten tas med från hemmet. Om elev önskar få matsäck från skolan bör eleven meddela mentor eller idrottslärare senast måndag.

Vandringen är ett praktiskt genomförande som ingår i en bedömningsuppgift inom ämnet Idrott och hälsa där eleverna fått kunskap om vad man bör tänka på gällande klädsel och packning vid vandringar/friluftsliv. Vi kräver inte nya inköp av material, men tipsar om att man kan låna av vänner och bekanta om man så önskar.

  • Onsdag 15 september vandrar 9BCD (9AEF är kvar på skolan med Programmering, samt Studie- & yrkesvägledning. Temadagen i skolan slutar 13.40)
  • Onsdag 22 september vandrar 9AEF (9BCD är kvar på skolan med Programmering, samt Studie- & yrkesvägledning. Temadagen i skolan slutar 13.40)

Viktigt: Alla elever som är i skolan ska ha med sig DATOR och LADDARE till programmeringspasset.

Torsdag: På torsdag är det kompetensutvecklingsdag för lärarna och eleverna är då lediga.

Svenska:

9A, 9E, 9F: Vi jobbar vidare med texttyper och går nu igenom krönika. Vi läser också vidare i Mannen utan öde och diskuterar frågor kring boken. 9F jobbar också med en teaterpjäs.

9b, 9c: Vi börjar planera för att skriva egen novell.

9d, SvA 9a:
Vi ser färdigt på Romeo & Julia

SvA 9C, 9D, 9E, 9F: Vi börjar läsa romaner som utspelar sig under andra världskriget och diskuterar frågor kring böckerna i grupper.

Matematik:

Vi jobbar vidare med att faktorisera uttryck (1.7) och fortsätter med ekvationer (1.8).

Språkval Franska:

Måndagslektionen ägnar vi åt att förbereda den muntliga presentationen om Sverige i v. 39. OBS! Torsdag v. 39 har vi hör- och läsförståelsetest.

Språkval Tyska:

(bara en lektion den här veckan pga temadag och studiedag) Thema Wahl och Feedback till texten LIEBLINGSFILM - alla ska ha lämnat in sin text i inlämningsmappen i TEAMS

Språkval Spanska:

Den här veckan har vi bara språkval på måndagen eftersom det är temadag på onsdagen och studiedag på torsdagen. Vi fokuserar på att avsluta kapitel 1 och påbörja kapitel 2 “El pescador y el turista” där vi får öva på att återberätta och även får bekanta oss med termen “diftongerande verb”. Läxa: Ingen ny läxa/ de som inte gjorde läxförhöret i torsdags gör det på måndag.

De i Annas grupp som inte blivit klara med sin text på lektionstid får i läxa att avsluta den och lämna in den på papper till vikarie eller digitalt till Annas mail senast måndag (den ska egentligen vara klar torsdag vecka 37 och du kommer att få kommentarer för att kunna förbättra). Maila Anna om du har frågor

Historia:

9ABC: Vi kommer arbeta enligt den veckoplanen. Ingen läxa men se till att ligga i fas om ni missar lektioner. Veckoplanen hittar ni i teams. Den ligger som uppgift för att ni ska kunna ta anteckningar efter behov i filen.

9DEF: Vi arbetar vidare med andra världskriget. Ingen läxa

Hem- och konsumentkunskap:

De flesta lektionerna utgår denna vecka. Det är extra viktigt att ni studerar själva inför kommande prov i Näringslära nästa vecka (39) s15-27 i boken. Instuderingsfrågorna som vi gjort på lektionerna ligger även i Sharepoint.

Idrott och hälsa:

9A: Fredag idö, vi sammanfattar onsdagens vandring (inget ombyte), penna + skrivbok.
9B: Idrotten utgår (onsdag – vandring, torsdag- studiedag). Orienteringen flyttas till v.39
9C: Fredag – Orientering, Vattentornet (vi samlas uppe vid vattentornet) Ombyte Strömstiernahallen.

9D: Torsdag Orientering, samling vid Vattentornet.

9E: Torsdag Orientering, samling utanför NSHallen. Fredag: Orientering, samling vid Strömstiernahallen (stadsorientering)

9F: Tisdag Orientering, samling vid Vattentornet. Fredag: Orientering, samling vid Strömstiernahallen (stadsorientering).

Bild:

Vi fortsätter med tre punkt perspektiv. Uppgift i SharePoint. Inlämning v.40. Ta med DATORN, egen sudd och penna.

Musik:

Vi påbörjar ett block med musikhistoria inom rock och pop. Vi ska prata om starten för den afroamerikanska musiktraditionen och lyssna på lite jazz och 50-talsmusik. Vi

Hälsningar Arbetslag åk 9

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Camilla Odinger

SIDANSVARIG: Eva Hoffström