HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12:00-13:00

Barn- och utbildning

Förvaltningskontoret
Klockaregatan 2

Öppet 08:00 - 16:30
Lunch 12.00-13:00

Grundskolan exp 0526‑192 34
grundskolan@stromstad.se

Gymnasiet exp 0526‑195 00
gymnasiet@stromstad.se

Förskola, fritidshem 0526‑193 99
forskolafritidshem@stromstad.se

Kulturskolan 0526‑192 94
kulturskolan@stromstad.se

Vuxenutbildningen 0526‑195 00
vuxenutbildningen@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fritidshemmen stänger v 28-31 under sommaren 2021

Sommaren 2021 erbjuds sommarfritidshem för barn som har behov av tillsyn under veckorna 28-31.

Erbjudandet riktas till vårdnadshavare där båda arbetar eller studerar under de aktuella veckorna.

Liksom tidigare år håller barn- och utbildningsförvaltningen öppet fritidshemsverksamheten för vårdnadshavare som behöver tillsyn för sina barn under högsommaren. Föräldralediga och arbetssökande föräldrar har inte rätt till fritidshem för sitt barn när ordinarie fritidshem är semesterstängt veckorna 28–31.

Det är viktigt att du som vårdnadshavare vet att sommarverksamheten är annorlunda jämfört med ordinarie fritidshemsverksamhet. Det blir nya barngrupper, barnen möter ny personal och lokalerna är nya för de flesta. När det gäller personal strävar vi efter att ordinarie personal jobbar, men eftersom det är sommar och semestrar kan det även förekomma vikarier i verksamheten.

Sommarfritids 2021

Fritids på Valemyr är den verksamheten som kommer att ha öppet för kommunens fritidsbarn i sommar, för de som ansökt och fått plats.

Under veckorna 28.31 kommer det att vara varierande personal som arbetar, så du och ditt barn kommer att möta många nya barn och vuxna.

Vid förändringar av schema så kommunicera med personal så snart som möjligt. Utrymme att ändra schema under perioden är inte helt självklar eftersom personalens schema är lagda utifrån inlämnade tider vid ansökan av sommarfritids.

Det är av största vikt att du meddelar personalen i så god tid som möjligt om ditt barn inte kommer på 070 - 243 44 81 (Valemyr Bläckfisken).

Besked om plats

Besked om plats skickades ut via mail den 24 juni till de vårdnadshavare som ansökt. Har du inte fått mailet? Kontrollera så det inte hamnat i skräpposten.

För att se ditt besked kan du även logga in på e-tjänsten och välja Mina sidor. Välj sedan aktuellt ärende under rubriken Avslutade ärenden.

Behöver du inte platsen?

Det är viktigt att du som vårdnadshavare avanmäler ditt barns plats på sommarfritidshem om det efter anmälan ändå visar sig att platsen inte behövs, så att vi tillsammans kan använda våra kommunala medel så bra som möjligt.

Meddela förändringar som innebär att du inte behöver ha tillsyn alls för ditt barn samt schemaförändringar - senast 18 juni. Efter den 18 juni lämnar du besked om förändringar direkt till ditt fritidshem.

Meddelande om förändring och frågor, maila till:
forskolafritidshem@stromstad.se

Förändringar kan ske...

Med anledning av den nationella situationen med Covid-19 och beroende på hur smittspridningen utvecklar sig lokalt här i Strömstad, så kan ovanstående planering komma att förändras. Vid eventuella förändringar kommer berörda meddelas snarast.

Med vänlig hälsning

Rektorerna
Barn- och utbildningsförvaltningen

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Cecilia Wikström Boman

SIDANSVARIG: Eva Eriksson