HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Stadsbiblioteket
Karlsgatan 17

Må - ti 11:00 - 19:00
On - fr 11:00 - 17:00

stadsbibliotek@stromstad.se

Bibliotekschef
Gunilla Sandin
Telefon 0526 -193 10

gunilla.sandin@stromstad.se

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Kulturhuset Skagerack

Ett kultur hus växer fram i det anrika socitetshuset Skagerack i Strömstads södra hamn. Här ska invånare och besökare i Strömstad och övriga regionen inom kort få uppeva nya kulturarrangemang i stort och smått.

Den kulturhistoriskt värdefulla byggnaden från slutet av 1800-talet renoveras nu varsamt för att fungera som ett kulturhus för både vardagsaktiviteter och större kulturevenemang.

Renovering pågår

Under våren 2017 har kulturhuset delvis renoverats. Den stora nedervåningen har fått nytt ekgolv, väggarna har målats om och en ny trappa mellan stora salen och den övre verandan har satts in. Renoveringen sker utifrån flera perspektiv - fastigheten är att betrakta som ett kulturminne, samtidigt som säkerhet och funktion måste beaktas.

Renoveringen ska fortsätta under hösten, då ska ytterligare en trapp flyttas, en ny hiss ska sättas in och övervåningens alla rum ska renoveras och målas om. Dessutom ska lokalerna färdigställas med viss fast teknisk utrustning, riggen för ljus/ljud ska slutföras, larm/lås ska installeras, möbler och läktare ska köpas in etc. 

Hösten på Skagerack - bokningar av lokalen

De renoveringar som kvarstår kommer att genomföras under höstmånaderna. Detta medför att lokalen kommer att kunna användas i begränsad omfattning under september till december. De aktiviteter som i våras bokade upp lokaler kommer att genomföras, i övrigt så kommer inga nya bokningar att kunna läggas. 

Vi hoppas på en ”grand opening” av Skagerack under tidig vår. Mer information om öppningen kommer att presenteras på denna sida.

Våren 2018

När renoveringarna är slutförda i lokalerna kommer ett nytt bokningssystem att finnas tillgängligt, där föreningar och andra aktörer kan boka/hyra lokalerna. Det kommer finnas fastställda taxor för uthyrning och rutiner för bokning, städ, nyckeluthämtning etc. Målet är att föreningar och kulturaktörer ska uppleva att det är enkelt att använda kulturhuset för en rad ändamål.

Hur kulturhuset ska drivas och vilka olika verksamheter som kan finnas i huset utreds för närvarande. Bland annat konsulteras utövare inom det fria kulturlivet enligt en process som stöds av ADA Sweden.

Bakgrund

Den 31 augusti 2016 beslutade kommunstyrelsen att Skagerack ska bli kulturhus. Lokalen hyrs för ändamålet från ägaren AB Strömstadslokaler.

Vill du delta i kulturhusets framväxt?

Vill du vara med och påverka? Engagera dig då i Kulturhusföreningen. Kontaktuppgifter hittar du här invid.

Kontakt

Kulturansvarig
Carl Forsberg

0526-192 35
carl.forsberg@stromstad.se

Kulturhusföreningen

Vill du vara med?

Läs mer om medlemskap och kulturhusföreningen på: www.facebook.com/stromstadskulturhus/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-11-03, Lena M Sundberg

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck