HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Multiple selection

Kulturhusets historia

Taget 1901, fest i societetshuset

Den kulturhistoriskt värdefulla byggnaden från slutet av 1800-talet har renoverats för att fungera som ett kulturhus för både vardagsaktiviteter och större kulturevenemang.

Den 31 augusti 2016 beslutade kommunstyrelsen att det anrika socitetshuset Skagerack i Strömstads södra hamn skulle bli kulturhus.

Under 2017 har renoveringar pågått i huset, den stora nedervåningen har fått nytt ekgolv, samtliga väggar har målats om och en ny trappa mellan stora salen och den övre verandan har satts in. Dessutom har en hiss installerats mellan första och andra våningen.

All renovering har skett varsamt och utifrån flera perspektiv - fastigheten är att betrakta som ett kulturminne, samtidigt som säkerhet och funktion måste beaktas. Kulturhuset Skagerack har en stark lokal förankring och erbjuder en historisk, central och inbju­dande miljö som vänder sig till hela staden, dess invånare och dess besökare.

Andra kulturbärare

Förutom kulturhuset Skagerack driver Strömstads kommun kulturverksamhet i kommunal kulturskola, konsthallen Lokstallet samt det regionala litteraturresidenset. Kulturhuset Skagerack erbjuder ytterligare en arena till kultur- och fritidsaktörers verksamheter.

Överblick över kommunens kulturutbud; www.stromstad.se/kultur

 

Kontakt

Kultursamordnare
Tove Meyer

0526-192 35
tove.meyer@stromstad.se

Boka lokal

Kulturhusföreningen

Vill du vara med?

Läs mer om medlemskap och kulturhusföreningen på: www.facebook.com/stromstadskulturhus/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2018-04-03, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck