HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Multiple selection

Tidigare utställningar

Utställning från Lokstallet

Här hittar du information om tidigare utställningar.

25 Maj - 25 Juni Olle Schmidt, Fredric Ilmarsson och Helena Sjögren. Måleri och skulptur.

1 juli - 30 Juli
Agneta Ekman Fotografi.
Under juli månad visar Konsthallen Lokstallet i Strömstad en stor retrospektiv utställning av fotografen Agneta Ekman. I utställningen visas verk ur den mycket uppmärksammade fotoserien ”Tall-Maja” från 1968.

Det är analogt svart-vitt fotografi som i sitt sätt att iscensätta och dubbelkopiera föregick ett flertal fotografer som idag bär ikonstatus, t.ex. Francesca Woodman, Duane Michals och Cindy Cherman.

5 augusti - 20 augusti
Here: 10 Evenings Dance/Music/Film
Den nya vågen inom dans och ljudkonst. Ett samarbete mellan Lokstallet och Vitlycke Centre for performing arts.

Vitlycke–Centre for performing arts ska vara en plats för forskning och skapande, utbildning och undervisning. En plattform där konstnärer kan mötas, arbeta och diskutera.

En plats där nationella och internationella kompanier och grupper kommer att kunna arbeta koncentrerat, i en lugn miljö mitt i naturen, långt från stadens hets. Vitlycke–Centre är baserat i Tanumshede.

26 augusti - 16 september
Nytryckt.
Tolv grafiker från Konstepidemin, utställande konstnärer: Eva Brodin, Camilla Engman, Carina Fihn, Kjellåke Gerinder Berit Jonsvik, Andreas Korsár, Pia König, Pia Mauno, Åke Nordström, Michaela Peterson, Ragnar Schmid, Lars Åsling

Konstepidemin är ett före detta Epidemisjukhus som överlåtits till konstnärer och i år firar 30-årsjubileum. Det har funnits en grafikverkstad på området i 15 år och aktiviteten där har upprätthållits av ett mindre antal eldsjälar. Något har dock hänt. Plötsligt är intresset för grafik på topp! Kanske har det med hantverket att göra? Förtjusningen över datorernas obegränsade möjligheter har falnat. I stället känns arbetet med ett material, dess särskilda uttryck men också begränsning, som en utmaning, en källa till nya idéer. Något nytt kan sägas, på ett nytt sätt, i ett nytt sammanhang, men med gammal teknik.

21 september - 14 oktober
Lina Berglund
Det inre och det yttre är av samma substans
Lina Berglunds måleri-installation handlar om relationer, positioner och om att röra sig mellan olika verkligheter. Installationen är gjord specifikt för Konsthallen Lokstallet. Den består av fem målningar på transparent lexanplast, monterade på ihåliga väggar, fritt stående ute i konsthallens rum. Målningarna kan ses som kulisser eller ridåer på en scen och deras delvis transparenta ytor gör att de kan uppfattas och ses från båda håll. Det är måleri och skulptur på samma gång, där färgernas hinnor och skikt har både djup och volym. Från ytterst subtilt och skirt, som i ett tyngdlöst rum, till grovt och kompakt, syns färgfälten på det transparenta underlaget. Konsthallens skiftande ljus, och besökarna som rör sig däri, blir inkluderade i installationen genom de genomskinliga ytorna.

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2018-03-28, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck