HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection
Fråga 1

Sjukvård i Strömstad

Här har vi samlat information kring sjukvård i Strömstad. Allt för att du ska veta vart du ska vända dig om du eller någon anhörig blir sjuk.

Vägen till vård:

  1. Vårdcentralerna Bohuslinden och Strömstad Läkarhus (Strömstads sjukhus) har mottagning dagtid.

  2. Jourcentralen i Tanumshede är öppen kl 17-22 på vardagar och 10-16 på helger och helgdagar (Närhälsan).

  3. När vårdcentralen är stängd ska du alltid ringa 1177 för att få råd och hjälp. Du kan få tillgång till den mobila sjukvården, eller bli hänvisad till närmaste akutmottagning. I vissa fall kan kommunens hemsjukvård bistå med vård.

  4. Vid svåra olycksfall och livshotande tillstånd ska du alltid ringa 112 för ambulans.

Kvällar och nätter

Du som behöver vård mellan klockan 22.00 och klockan 08.00, när vårdcentralerna är stängda, ska vända dig till sjukvårdsupplysningen via telefon 1177.

Kommunens roll

Sjukvården är i grunden inte ett kommunalt ansvar. Strömstads kommun för dock löpande dialog med Västra Götalandsregionen om den lokala närsjukvården. Regionen ansvarar utöver sjukvård, även för bland annat tandvård och kollektivtrafik.

Kommunen har visst vårdansvar i form av hemsjukvård, arbetsterapi och sjukgymnastik för de som bor i särskilda boenden för äldre eller funktionsnedsatta samt för äldre i ordinärt boende i vissa fall. Det är Norra Hälso- och sjukvårdsnämnden som har ansvaret för den vård som ges i norra Bohuslän.

Mer information: www.vgregion.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-06-07, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Marcus Pettersson