HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection
Fråga 1

Vilket stöd kan man få

I Sverige är det Arbetsförmedlingen som samordnar introduktionen av nyanlända. Insatserna ska stärka förutsättningarna att nå egen försörjning och underlätta nyanländas liv i det svenska samhället. 

Om du har fått uppehållstillstånd som flykting efter 1 december 2010 eller senare kan du omfattas av lagen om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare. 

Vuxna

Du som är ny i Strömstads kommun och är flykting kan i vissa fall få stöd och hjälp från socialtjänsten och integrationcenter med praktiska insatser som barnomsorg, skola, sjukvård och andra åtgärder som är av vikt för att underlätta en snabb introduktion i det svenska samhället.

Arbetsförmedlingen har sammanställt information om service till dig som är ny i Sverige. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barn och unga

Ensamkommande flyktingbarn utan uppehållstillstånd får hjälp med uppehälle och skolgång under tiden som deras ansökan prövas. De som beviljas permanent uppehållstillstånd erbjuds boende av kommunen. I ett HVB-boende får du den hjälpen du behöver för att klara ditt vardagsliv, skolgång, föreningsliv och annat stöd syftande till att du ska integreras och etableras i Strömstad och Sverige
Läs mer om stödet under fliken ”Ensamkommande barn och unga”.

försäkringskassans information till nyanlända

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-02-17, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Pernilla Rivera