HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Skärmtid - DEN DIGITALA DROGEN
- En föreläsning om skärmens makt och missbruk

20/3 kl. 18.00 i aulan på Strömstads gymnasium

Föreläsningen ges på dagtid för elever på högstadiet och gymnasiet

På rekordkort tid har den smarta telefonen, paddan och den bärbara datorn blivit verktyg i var mans hand. Men parallellt med framväxten av nya digitala lockelser känner sig allt fler snärjda i elektronikens nät. När vi är uppkopplade matas vi med kickar som ger ett dopaminutslag som får oss att känna välbefinnande. Helt plötsligt kan du få 50 likes på sociala medier - det är sådana sociala belöningar som gör att vi tar upp telefonen och tittar.

Hur lär man sig att spendera mindre tid med mobilen och skapa mer tid att engagera sig och njuta av det verkliga livet? Utgångspunkten för denna föreläsning är INTE att skärmanvändande i sig är något dåligt. Det är snarare att vi ska kunna njuta av vår elektronik och använda den utan att förlora våra liv. Föreläsningen hjälper dig även att identifiera det digitala beroendet och förser dig med konkreta verktyg. Den behandlar även internet- och mobilmissbruk, vetenskapliga studier, och berättar vad som händer med oss när vi överanvänder vår teknologi.

Patrik Wincent. Grundaren till Internetakuten & Dataspelsakuten. Auktoriserad terapeut, coach, författare och föreläsare med många års erfarenhet kring arbeten med missbruks- och beroendeproblematik. Som expert inom området förekommer Patrik ofta i media som t ex tv4, SVT, P3, Aftonbladet, Sydsvenskan, Expressen, DN mm. Patrik är en populär föreläsare inom ämnen som rör olika sorts digitala beroenden så som av dataspel, mobilmissbruk, internet och sociala medier. Han medverkar utöver det i tv- programmet Lyxfällan.

Bokomslag till boken Den digitala drogen

Föreläsningen baseras på den uppmärksammade boken med samma namn av beteendevetare Patrik Wincent.

Bild på Patrik Wincent

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-03-12, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Terése Lomgård