HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Du spelar roll!

Den här veckan, 13-19 februari sker kampanjveckan ”Spela Roll”, som uppmärksammar barn som växer upp i familjer där någon dricker för mycket.

Kampanjveckan infaller den vecka då Alla Hjärtans Dag är och då uppmärksammar många länder barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket.

I till exempel USA och Storbritannien har man i flera år genomfört Children of Alcoholics Week just denna vecka. I Sverige genomfördes uppmärksamhetsveckan för första gången år 2011.

Varje år riktas kampanjen mot en specifik målgrupp som är viktig för barn som påverkas av vuxna som dricker för mycket.

I år är förskolans personal målgrupp för uppmärksamhetsveckan

Förskolan är en verksamhet där pedagogerna i hög utsträckning har kontakt med föräldrar/vårdnadshavare.

Det gör att förskolans personal har stora möjligheter att upptäcka och se de här barnen.

Kampanjen önskar att personalen ska fundera över anmälningsplikten; vad den innebär för dem och hur man kan agera för barnens bästa vid oro.
Verksamheterna uppmanas även att se över/ ta fram rutiner för/ hur oro hanteras och hur en anmälan till socialtjänsten ska upprättas och kommuniceras.

Det gör att förskolans personal har stora möjligheter att upptäcka och se de här barnen. Läs gärna mer på  http://duspelarroll.se/länk till annan webbplats

Alla förskolor i Strömstad har under veckan också affischer i sina personalutrymmen, med budskap som uppmuntrar personal att fundera över anmälningsplikten, vad den innebär för dem och hur man kan agera för barnens bästa vid oro.


”Vägar till hjälp”

Här kan du få mer information, stöd och hjälp:


KONTAKT

Ulrika Billme
Drogförebyggande samordnare

0526-19147
ulrika.billme@stromstad.se

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-02-13, Jenny Åslund

SIDANSVARIG: Lena Beltramin