HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection
Fråga 1

Intraprenad erbjuds som driftsform

En intraprenad är en självständig resultatenhet med ökat ansvar och utökade befogenheter för verksamhet, ekonomi och personal. Socialnämnden beslutade 2016-12-15 att erbjuda möjligheten för en eller flera särskilda boenden att drivas som intraprenad.

En verksamhet som sköts i form av en intraprenad får efter upphandling ekonomiska medel från kommunen. Detta innebär att enheten fortfarande ägs och drivs kommunalt och att personalen är anställd av kommunen.

Uppdraget till intraprenaden regleras i en överenskommelse som oftast sträcker sig över flera år. Verksamheten ska drivas inom ramen för de lagar och centrala avtal som gäller för andra kommunala enheter inom samma verksamhetsområde. Som t ex offentlighetsprincipen och lagstiftning för offentlig verksamhet.

Intraprenadchefen är vanligtvis underställd förvaltningschefen för Socialnämnden och ansvarar även för planering, utveckling av verksamheten samt ekonomi- och personalfrågor. Intraprenadchefen har rätt till samma stöd från förvaltningen som övriga enheter.

Syfte

Syftet med intraprenadverksamhet är att;

  • Utveckla nya styrformer
  • Uppmuntra till kreativt tänkande som i sin tur kan leda till bättre kvalitet i verksamheten
  • Ge möjlighet till ökat engagemang, större inflytande och delaktighet för personalen, vilket bl a kan leda till bättre arbetsmiljö och ökad trivsel för personal och brukare.
  • Kan ge lärdomar som kan överföras till hela organisationen.
  • Bidra till ett långsiktigt ekonomiskt tänkande.
  • Medarbetaren kan via intraprenad vara med och ta ansvar för att planera, utveckla och utvärdera verksamheten. Frågor och beslut hanteras så långt som möjligt av dem som själva är berörda.

Välkommen med din intresseanmälan

Är du intresserad eller har frågor, kontakta Mona Back-Åsberg. Din intresseanmälan vill vi ha senast den 31 augusti 2017. Du som anmäler intresse kommer att bjudas in till ett informationsmöte efter detta datum.

Med vänlig hälsning
Mona Back-Åsberg
0526-193 81
mona.back-asberg@stromstad.se

Intresseanmälan och frågor

Kontakta Mona Back-Åsberg
0526-193 81
mona.back-asberg@stromstad.se

 

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-05-24, Lena M Sundberg

SIDANSVARIG: Anna-Maria Bonskog