HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.






Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection




Fråga 1





Solbohöjden firar Nobel

Vackert och stämningsfull dukning, röda mattan utrullad och ”champagnen” på kylning.

Trine i hög hatt står redo att ta emot alla Nobelmiddagsgäster som startat med att inta värmande glögg i växthuset. Växthuset är dekorerat i olika kreativa utsmyckningar av mossa, granris, kottar och många ljusslingor. 

Arbetet med att dekorera växthuset har pågått under en stor del av hösten.

Runt området har granris, den vackra mossan och kottar och små granar samlats.

I kväll är det invigning av det julpyntade växthuset och det är verkligen riktigt mysigt här.

Dom är så kreativa här säger Ragnar om sina vänner. Det har varit många insamlingspromenader som avslutats med en fika i växthuset under hösten.

Även inne i ”bankettsalen” är det gästerna själva som varit med och dukat och förberett.

Menyn är också framtagen tillsammans av gästerna och man ser verkligen framemot att få avnjuta de tre rätterna.

Solbogårdens Nobel Meny 7 dec 2017

Toastskagen med Solbotvist, inkl egen odlad dill

Slottsstek med skogens guld-kantarellsås, krämig potatisgratäng, glaserade morötter och aroniasylt från egen skörd.

Av bären har det också gjorts egen likör som serveras till kladdkakan med grädde som avslutar middagen.

För många är detta den först Nobelmiddagen men för Ragnar Svantesson är detta den andra. Första gången var faktiskt i Blå Salen på Slottet tillsammans med 600 kollegor på Försäkringskassan. Ett fint minne förstås!

Den röda mattan är utrullad och leder in till middagen där det först serveras välkomst drink. Alla damer som vill får en vacker tiara, alla gäster och personalen är uppklädda enligt klädkoden Kostym/kavaj och klänning, och det gnistar av blingbling som i Blå hallen. Edit Fager har även en band, mycket stilfullt.

Sponsorer har hjälpt till att skapa stämning

Timotejbacken skänkte äkta nobellbuketter till dukningen. Röda mattan lånades ut av Nöjesskräddarn. Gloria bidrog med tiaror till alla för att få den äkta Nobel känslan.

Personalens starka engagemang har gjort Nobelfirandet till en aktivitet att jobba mot under hela hösten. Här har Ingmari Rödnes och Marie Björklund varit de drivande tillsammans med övrig personal och gästerna själva.

När alla är på plats samlas i en skål för Nobelmiddagen, något man hoppas blir en tradition.

Sylt från egenskördade bär

Ragnar Svantesson

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-12-11, Jenny Åslund

SIDANSVARIG: Anna-Maria Bonskog