HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16:30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommuncenter@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Välkomnar dialog om samtalsklimatet

Kommunalrådet Peter Dafteryd (c) välkomnar diskussionen om värdet av ett bra samtalsklimat i utvecklingsfrågor som kommunen hanterar. Hans beslut att avstå att kandidera till nästa mandatperiod på grund av personangrepp på politiker och tjänstemän, får stöd av andra ledamöter inom politiken.

Beskedet om att Peter Dafteryd inte ställer upp till ledande post i höstens val kom i veckan efter en längre betänketid. Saken har uppmärksammats i lokal och regional media och andra ledmöter har uttalat sig om tonen i tilltalet.

Jobbet som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande är ett uppdrag med höga krav på tillgänglighet och representation. Uppdraget beskriver han som mycket stimulerande med stora möjligheter att utveckla Strömstad. Men baksidan av jobbet - tuffa ordalag och personangrepp mot honom själv och andra i samtal och i sociala medier, gör att han nu väljer att ta ett steg tillbaks.

- Vi har åsiktsfrihet i Sverige, det är en viktig princip för att alla ska kunna utöva sina medborgerliga rättigheter, säger Peter Dafteryd som betonar att media har en viktig roll för att granska och sprida rättvisande information.

- Problemet är att enskilda opinionsbildare tar på sig samma uppdrag som traditionell media, utan att behöva ta hänsyn till varken pressetiska eller publicistiska regler om objektiv information samt försiktighet vid spridning av namn och foton. Tyvärr driver vissa det för långt, enskilda tjänstemän och politiker kränks och utsätts för rena personangrepp. Han fortsätter:

- Självklart ska vi tåla granskning och jag välkomnar en fri debatt på saklig grund. En debatt där vi håller en god ton och där man gör skillnad på sak och person. Peter Dafteryd betonar att det finns all anledning att se positivt på utvecklingen i Strömstad, även om man kan ha olika åsikter i sak.

- Kommunens verksamheter gör nytta för våra invånare varje dag. Tillsammans med vårt näringsliv, föreningsliv och enskilda invånare gör dessa en stor insats för att se till att både befintliga och blivande Strömstadsbor ska trivas i vår kommun.

I bild: Kommunalråd Peter Dafteryd i samtal med kommunchef Maria Reinholdsson och Roland Kindslätt, chef för tekniska förvaltningen.

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2018-03-08, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck