MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Toppmodern utrustning i nyrenoverat tillagningskök

Näst efter Solbogården blev det nu Beatebergsgårdens tur att få ett helt renoverat tillagningskök. Här ska maten lagas till de boende, till hemtjänst och till dagverksamhet.

Ångan stiger upp från grönsakerna som ligger och fräser i den toppmoderna köksutrustningen. Maskinerna styrs digitalt och kan användas väldigt flexibelt.

– Det är toppmodern utrustning som kan användas oavsett om du ska steka, koka eller fritera och det går att ställa in exakt temperatur, berättar kökschefen Stefan Bäckvall.

Beatebergsgårdens renoverade matlagningskök ingår i kommunens satsning på att maten ska lagas närmare sina måltidsgäster och i december kunde personalen flytta in. Alla ytor har renoverats och köket har fått toppmodern utrustning. Alla bänkar och maskiner är flyttbara för ett flexibelt arbetssätt och alla bänkar är höj- och sänkbara.

Stefan Bäckvall berättar att många rätter förbereds och kyls ner snabbt för att sedan lagas färdigt den dagen det ska serveras. Därför är de nya effektiva kylarna och det större kylrummet viktigt.

– För att kunna producera mycket mat måste man kunna kyla ner maten effektivt. Det gör att det går lättare att planera för den maten som ska tillagas och serveras längre fram. Mycket handlar om logistik, säger Stefan.

Även diskutrymmet har blivit större och är utrustat med en extra diskmaskin för de stora kärlen. Stefan berättar att man tidigare diskade alla stora kärl för hand. Diskmaskinen gör arbetet effektivare, de minskar vattenförbrukningen och disken blir renare.

Det finns flera viktiga fördelar med att kunna laga maten och servera den direkt till sina matgäster.

– Det blir nästan inga transporter, maten blir godare när det inte behövs någon värmehållning och vi får bättre kontroll på portionerna och matsvinnet, säger Stefan.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: