MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Tesla etablerar en Supercharger-station i Strömstad

Nu har Tesla invigt Supercharger-station nummer 59 i Sverige och den är här i Strömstad. De 20 nya laddarna är strategiskt belägna både i närheten av E6:an och nära Strömstads shoppingcenter.

Stationen i Strömstad är ett tillskott till snabbladdningsnätet för alla Tesla-förare som kör mellan Norge och Sverige eller andra resor i norra Bohuslän. De laddar bilen med upp till 250 kW vid en av kanske Sveriges vackrast belägna stationer med utsikt över Strömsvattnet. Teslas Supercharger-nät har per idag totalt 698 laddare, från Riksgränsen i norr till Ystad i söder.

Stationen är belägen på kommunal mark och har tillkommit genom ett arrendeavtal efter att kommunen offentligt utlyst möjligen att uppföra laddstationer på kommunägd mark. Så har även skett på Torskholmen och än fler är på gång vid Skeppsbroplatsen där avtal tecknats med andra aktörer.

För att fler och fler ska välja en elbil som nästa bil anser Tesla att laddningen måste gå snabbare. Med vissa av deras nya modeller går det att ladda upp till 120 kilometers räckvidd på fem minuter vid denna laddstation, och den genomsnittliga laddningssekvensen förväntas vara i ungefär 15 minuter.

Du hittar mer information om Teslas Supercharger-nätverk, laddning och kontakt till Tesla här Länk till annan webbplats.

Kontakt

Maria Aronsson
Miljöstrateg
0526-194 08
maria.aronsson@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Robin Lantz

SIDANSVARIG: