MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Tar kraftigt avstånd från agerande på boende

Just nu rapporteras om en händelse på kommunens korttidsboende där en personal agerat självsvåldigt och genom ett olämpligt och högljutt beteende stört och oroat boende. - Det är ett helt oförsvarbart beteende som vi ser mycket allvarligt på, säger förvaltningschef Helena Lilliebjelke.

Helena Lilliebjelke betonar att hon inte varit med om liknande händelser.

- Vår personal är ansvarstagande och detta är ett absolut undantag. Personen i fråga var timanställd en period under sommaren och finns inte längre i tjänst, anställning avslutades omedelbart när händelsen blev känd. Vid förnyad kontroll av de referenser som angivits visade det sig att personen i fråga hade uppgivit falska referenser.

- Vi har sedan detta hände skärpt rutinen kring referenstagning och ett nytt system för digital referenstagning ska helt förhindra att sådana uppgifter kan ligga till grund för anställning.

Händelsen är anmäld till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och närmare utredning av händelseförloppet sker för närvarande.

-Ingen kom till skada till följd av händelsen, men det är illa nog att man upplevde oro till följd av personens beteende, avslutar Helena Lilliebjelke.

En Lex Sarah-anmälan är gjord, mer om Lex Sarah och sociaförvaltningens kvalitetsarbete


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: