HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16:30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommuncenter@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Strömstiernaskolan ska bli ett föredöme

Engagemang, öppenhet och nyfikenhet ska prägla Strömstiernaskolan, det ska vara ordning och reda i klassrum och allrum, och alla ska bemötas välkomnande. Åtgärder och nya rutiner för att göra det möjligt har i dagarna redovisats till statliga Skolinspektionen som tidigare kritiserat skolan.

Kritiken från Skolinspektionen kom efter en regelbunden tillsyn av verksamheten tidigare i år. Synpunkterna gällde främst brister i elevernas studiero, trygghet och inspektionen pekade på förekomst av kränkande behandling.

– Utvecklingsarbetet har pågått sedan skolstarten i augusti, berättar förvaltningschef Nicklas Faritzon. Skolledning, personal och elever har steg för steg vidtagit åtgärder och utvecklingsarbetet kommer att fortsätta hela läsåret.

Barn- och utbildningsnämndens rapport till Skolinspektionen beskriver i korthet det som gjorts och vilka resultat som uppnåtts. Bland åtgärderna märks gemensamma ordningsregler och grundstruktur för undervisningen samt rutiner för fler närvarande vuxna i skolan utanför lektionstid. Det förbyggande arbetet inom elevhälsan är nu mer integrerat i övrig verksamhet vid skolan.

Från elevrådet – som varit delaktiga i utvecklingsarbetet – hörs nöjda röster. En elevrådsrepresentant i årskurs 8 tycker att stämningen på skolan blivit bättre och att både lärare och elever ”skärpt till sig”. Men han påpekar att det fortsatt finns förbättringspotential, något som förvaltningschefen instämmer i.

– Att utveckla en skola är inget man gör på ett halvår. Vi ser detta som ett långsiktigt arbete och söker nu en engagerad rektor som kan ta stafettpinnen vidare. Återkopplingen från Skolinspektionen senare i år får visa om våra åtgärder och handlingsplan räcker till.

Bakgrund

Strömstiernaskolan är kommunens högstadieskola med cirka 400 elever och 40 medarbetare. Utvecklingsarbetet vid skolan leds av skolledningen och förvaltningsledningen med stöd av Frida Gustafsson-Wennö, skolutvecklare från företaget ”Tänk om”.

Mer om utvecklingsarbetet vid Strömstiernaskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-12-04, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck