HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16:30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommuncenter@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Strömstads skolor deltar i Hour of Code

Hour of code är en världsomspännande satsning på datavetenskap, där allt börjar med en timmes programmering. Därefter är det öppet för olika initiativ i alla riktningar.

Hour of Code är en global rörelse som når miljontals elever i över 180 länder. Satsningen började som en timmes introduktion till datavetenskap, med syftet att avdramatisera "att koda", för att visa att alla kan lära sig grunderna, och för att öka mångfalden inom IT-branschen.

Vem som helst kan arrangera en Hour of Code var som helst. Det finns "en-timmes-övningar" på över 45 olika språk. Inga förkunskaper behövs. Deltagarna kan vara från 4 år till 104 år. 2017 ordnas 134 031 evenemang runt om i världen varav 414 i Sverige. Timmen leds av skolans lärare och eleverna får välja om de vill delta.

2016 var Strömstad den kommun i Västra Götalands regionen med flest deltagare i Hour of Code och hamnade på fjärde plats över hela landet.

Varför datavetenskap?

Utgångspunkten är att ge så många som möjligt chans att lära sig datavetenskap. Det stöttar problemlösningsförmåga, logiskt tänkande och kreativitet. Genom att starta tidigt kommer elever ges de färdigheter de behöver för en karriär i 2000-talets it-samhälle.

Vem står bakom Hour of Code?

Det arrangeras av Hour of Code samt Computer Science Education Week Advisory and Review Committees, med en mängd olika partners som slutit samman för att stödja Hour of Code — inklusive Microsoft, Apple, Amazon, Amerikanska scouterna och universitetsstyrelsen i USA.

Hour of Code på Strömstiernaskolanlänk till annan webbplats

Under veckan har elever på Strömstiernaskolan tillsammans med miljontals elever över hela världen deltagit i Hour of Code. En timmes kodning för att öka förståelsen för kodning men främst för att öva problemlösning och analytisk förmåga.

Från nästa år blir kodning integrerat i matematik och teknikundervisningen berättar förstalärare i matematik Pia Scholer som anser att eleverna uppskattar kodning i undervisningen.

Förutom förra årets Hour of Code har Pias elever fått koda ett par gånger i undervisningen.
Denna gång var det blockprogrammering som gällde.

- Med programmering är feedbacken direkt, du får direkt besked om du gjort rätt eller måste ändra något för att kunna fortsätta, menar Pia.

I 8c:s klassrum genomfördes programmering på fyra olika språk, svenska, engelska, spanska och turkiska.

 

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2017-12-09, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck