MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Strömstads kommun/Strömstads­byggen vann Laddbronset!

Strömstad hamnade på en hedrande tredje plats i kampen om Laddguldet och titeln Sveriges bästa elbilskommun! Priset delades nyss ut på eCarExpo i Göteborg.

Laddguldet delas ut för femte gången. Strömstads kommun, tillsammans med det kommunala bolaget Strömstadsbyggen, var nominerade för första gången och kammade alltså hem bronset.

Så här löd motiveringen
"Strömstad tilldelas Laddbronset 2021 för hur de visar att också en mindre kommun kan vara ledande i omställningen. De visar också hur kommunen genomtänkt kan avstå från mycket som marknadens aktörer är redo att sköta, och därmed fokusera resurserna där de gör störst nytta. Därtill visar Strömstad hur närheten till Norge och dess många elbilister kan utnyttjas som hävstång för eldriven mobilitet i Sverige."

Vinnarna har valts ut utifrån objektiva statistiska data, där antal laddplatser per capita, eget antal laddfordon och laddplatser per elfordon är en del i bedömningen.

Bakom priset står 2030-sekretariatet som bildades för att stötta den svenska omställningen av transportsektorn, med flera partners.

Läs mer om Laddguldet 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler och snabbare laddare byggs just nu på Torskholmen i Strömstad och väntas snart vara klara att använda! Hädanefter i regi av Vattenfall.

Kontakt

Maria Aronsson
Miljöstrateg
0526-194 08

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: