MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Strömstads klimatlöften för 2021 klara!

Fortsatt övergång till fossiloberoende drivmedel, minskat matsvinn från kommunala kök och fokus på cykeln som transportmedel för kortare resor. Det är några av de klimatlöften som i veckan skrevs under av kommunstyrelsen såsom Strömstads kommuns bidrag till den regionala kraftsamlingen ”Kommunernas klimatlöften”.

Kommunernas klimatlöften består av insatser på 20 områden där en kommun som organisation har rådighet och som ger stor utsläppsminskning. Arbetet samordnas av Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen. Kommunen har ansvar för att de antagna klimatlöftena genomförs under 2021.

Flera verksamheter och bolag har en viktig roll i genomförandet av de olika åtgärderna. Regionala aktörer kommer att erbjuda stöd i genomförandefasen med ambitionen att göra en stödinsats för varje åtgärd, till exempel genom att ordna en workshop för de kommuner som antagit ett specifikt klimatlöfte.

Lansering livesänds 16 december

Kommunernas klimatlöften kommer att lanseras på ett digitalt evenemang den 16 december 2020 där alla kommuner som antar klimatlöften kommer att uppmärksammas. Landshövding Anders Danielsson och regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson medverkar tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i respektive kommun.

Alla är välkomna att delta – presentationen livesänds den 16 december 15.30-16.30, se www.klimat2030.se/klimatloften Länk till annan webbplats.

Mer information:

I juni bjöd Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen formellt in alla kommunstyrelser att anta löften senast den 1 december 2020. Strömstads kommun har fått välja vilka och hur många löften vi vill anta och därefter genomföra under 2021. Se vilka löften vår kommun har antagit här. Pdf, 583.2 kB.

Mer om det regionala arbetet, Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I bild: Kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson med dokumentet där klimatlöftena beskrivs. En av kommunens biogasbilar samt bild från tidigare invigning av station för snabbladdning av elbilar i Skee.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: