HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16:30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommuncenter@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna *
Multiple selection

Storsatsning på hållbara medarbetare

Glidplatta, ”glidtub” och andra hjälpmedel. Smarta grepp och rak rygg. Det finns många sätt att bespara vårdpersonalen tunga lyft och dålig arbetsställning. Det visar årets stora satsning på förflyttningskunskap för personal inom omvårdnad.

- Stå upprätt, ta i med armarna nära kroppen och böj på knäna. Instruktörerna Monica Hassling och Peter Westlund visar hur man lyfter och flyttar en rullstolsburen person som hamnat snett. Utbildning i hållbara arbetsställningar och nya hjälpmedel är en storsatsning på hållbar personal. Satsningen har många vinnare - med rätt teknik och nya hjälpmedel blir lyftet också bättre för den som behöver flyttas. Men det är medarbetarna som står i fokus.

- Personalen är vår viktigaste resurs, det är viktigt för oss att de mår bra och att de orkar hjälpa dem som behöver vår hjälp, säger Karin Bemert, enhetschef för hemsjukvården och rehabenheten och den som tagit initiativ till satsningen.

Bakgrund

I Strömstads kommun jobbar cirka 400 personer inom omvårdnad. Merparten är anställda vid ett boende för personer med särskilda behov, eller jobbar inom hemtjänst och hemsjukvård. Personalen ger service till mer än 500 personer runt om i kommunen.

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2018-03-08, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck