MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Restriktioner avvecklas - omtanken består!

Även om pandemin inte är över avvecklas de flesta åtgärder mot covid-19 onsdag den 9 februari. Allt högre vaccinationsgrad och färre allvarliga sjukfall till följd av omikron ligger bakom regeringens beslut.

Smittspridningen i länet är dock hög och Strömstads kommun uppmanar till fortsatt hänsynstagande för att bromsa smittspridningen. Det är särskilt viktigt att värna sköra äldre och andra riskgrupper som trots vaccinering kan påverkas negativt av smitta. För personal inom vård och omsorg finns fortsatt regler om testning och skyddsutrustning. De regionala rutinerna uppdateras för närvarande.

Alla som kan behöver vaccinera sig, det finns gott om tider att boka vid någon av vaccinatörerna i närområdet.

Aktuella rekommendationer

  • Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.
  • Vuxna personer som inte har vaccinerat sig bör vidta särskilda försiktighetsåtgärder som att undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.
  • Vaccinera dig för skydd mot allvarlig sjukdom till följd av coronavirus. Påfyllnadsdos bör tas enligt de tidsintervall som rekommenderas.

Information från Folkhälsomyndigheten 9 februari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om utlandsresor

Corona – så påverkas resandet till Sverige | Polismyndigheten (polisen.se) Länk till annan webbplats.

Påverkan på verksamheter

Pandemins fjärde våg med den smittsamma omikronvarianten har sedan årsskiftet påverkat bemanningen i kommunens verksamheter. Frånvaron ökar fortfarande inom inom skola och barnomsorg.

Kulmen verkar dock ha nåtts inom kommunal hälso- och sjukvård där personalläget stabiliserats. Men smittspridningen är nyckfull och läget kan därför snabbt ändras. De flesta verksamheter är dock tillbaks i normalläget förutom Daglig verksamhet för omsorgstagare med särskilda behov. Verksamheten väntas starta den 14 februari.

Aktuellt om arbetet i Strömstads kommun under pandemin

Kommunens hantering av pandemin - Strömstad (stromstad.se) Länk till annan webbplats.

Tack för visat intresse för jobb som vikarie!

Bemanningsenheten skickar ett varmt tack till alla som hörsammat behovet av vikarier under pandemin. Det jobbas nu för fullt med att hantera anmälningar och introducera timvikarier. Alla som har ansökt kommer att kontaktas för en dialog om vilka möjligheter som finns att jobba som timvikarie eller få ett sommarjobb. Samtidigt ses det totala behovet av personal över, anställningar över längre tid kan behövas inom vissa enheter. Så tack än en gång, du som ännu inte hört från oss kommer att göra det inom kort!


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: