Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Ökade kostnader för slamhämtning

Som många andra kommuner ser även Strömstads kommun ut att tvingas höja avgiften för hämtning av slam från hushåll med enskilda avlopp 2023. Höjningen hänger samman med kraftigt höjda priser hos den leverantör som anlitas för slamtömning.

Slamkunder kan få en höjning med mellan cirka 2 500 kronor och 2 800 kronor beroende på storlek på brunnen och typ av tömning. Bakom förslaget om höjd taxa ligger en kraftig prisökning hos leverantören. Det leder i sin tur till ökade priser mot kund eftersom kommunens renhållningsverksamhet enligt gällande praxis ska gå jämt ut, utan varken plus eller minus i räkenskaperna.

– Kostnadsutvecklingen är oroande, konstaterar förvaltningschef Roland Kindslätt som har förståelse för att abonnenter reagerar. Kommunen har tecknat ett kortsiktigt avtal med den nu aktuella leverantören. En lösning för att reducera kostnaden för slamtömning kommer att sökas.

Kommunfullmäktige, som alltid beslutar om kommunala avgifter och taxor, tar ställning till nu aktuell taxeändring i början av februari. Cirka 3 000 hushåll berörs.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: