MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Ny körutin för plats i förskola eller pedagogisk omsorg

Från juni 2021 finns en ny körutin för att underlätta för dig som vårdnadshavare att få rätt plats utifrån dina önskemål för ditt barn vid kommunens olika pedagogiska verksamheter.

För kommande ansökningar kan du ansöka om plats tidigast sex månader innan du har behov av barnomsorg. Efter att din ansökan är registrerad kommer du att få återkoppling och bli erbjuden plats för ditt barn, inom fyra månader från ansökningsdatum, på den av de enheter du valt utifrån platstillgång. Om plats inte kan erbjudas vid någon av de önskade förskolorna kommer du att erbjudas plats på annan förskola i kommunen. Om ditt barn redan har en plats och du önskar en omplacering gäller samma rutin och du hamnar i samma kö som alla andra.

Om du väljer att inte acceptera din erbjudna plats kommer du att få börja om i ansökningsprocessen, detta för att kunna garantera att alla som står i kö får sin erbjudna plats i tid utifrån sitt behov. När ditt barn ska börja i förskolan så måste barnet vara folkbokförd i Strömstads kommun, i annat fall behöver du se till att det finns ett avtal mellan barnets hemkommun och Strömstads kommun för att barnet ska kunna delta i Strömstads kommuns verksamheter.

Alla barns scheman kommer i höst att hanteras digitalt i dialog mellan dig som vårdnadshavare och ditt barns pedagoger, detta för att synka dina behov och verksamhetens bemanning. Kommunens nya barnnärvarosystem heter Vklass, som också ger dig möjlighet till kommunikation med förskolan. Mer information om Vklass kommer att skickas ut till vårdnadshavare i början av augusti.

Allt du behöver veta för att ansöka om plats i förskolan hittar du här.

Tänk på att det finns möjlighet att välja språk för en ökad förståelse genom "Other lanuage" i hjälptjänsterna i toppmenyn.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: