MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Ny hemvist för Kulturskolans danselever!

Strömstads kommun satsar på sin kulturskola med ny danssal i Strömstads Shoppingcenter. Vägen till en lösning för ett fullgott dansgolv har inte varit spikrak, men nu finns en lösning på plats inom kort!

Satsningen på nya lokaler ger flera positiva effekter. Alla danskurser samlas på en och samma plats samtidigt som vårdnadshavare får enkla parkeringsmöjligheter och möjlighet att vänta på sina barn inomhus.

Danssalarna må vara några veckor försenade, men väl klara är salarna bättre rustade än någonsin. Tidigare hölls träningen i temporära, inte helt optimala lokaler. En mer långsiktig satsning och en ny riskbedömning gjordes för att säkerställa en bra arbetsmiljö, särskilt för verksamhetens danslärare som utövar dans flera timmar dagligen.

Med utgångspunkt i riskbedömningen tog Strömstad Shoppingcenter, Strömstad golv och företaget Tarkett tillsammans fram en ny underkonstruktion för bättre svikt på dansgolvet. Golvläggningen av den kompletterande lösningen pågår just nu. Till dess att verksamheten kan flytta in i lokalerna kommer danskurserna att ges i andra lokaler.

Bakgrund till flytten

Bakom flytten till nya danslokaler finns flera faktorer; dels vill man samla dansverksamheten på en och samma plats, dels kommer dansytan på Strömstiernaskolan att inte längre kunna nyttjas på grund av ombyggnation och ökat elevantal på skolan. Danssalen på gymnasiet behöver nyttjas i större utsträckning än tidigare på grund av stora elevkullar på vuxenskolan.

Nu hoppas vi att vår fina dansverksamhet och våra danselever kommer fortsätta att bidra med glädje och sätta färg på kulturlivet. Invigning av lokalerna kommer! Vi återkommer med datum.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: